Exkluzivně: Rozhovor veslaře Synka s trenérem Dolečkem

Nejlepší světový veslař Ondřej Synek už v noci na neděli nastoupí do zahajovací rozjížďky mistrovství světa na Novém Zélandu. Exkluzivně pro Radiožurnál natočil Synek krátce před prvním startem originální rozhovor se svým trenérem Milanem Dolečkem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skifař Ondřej Synek

Skifař Ondřej Synek | Foto: Ondřej Synek - oficiální stránky

Synek: Co by jsi řekl o největších soupeřích, které jsme tu zatím viděli?

Doleček: Zatím tu je velmi dobrá atmosféra, vtipkují s tebou, že bys měl být doma s manželkou, když čekáš dítě, a ne tady blbnout na rybníce. Výkonnostně se to špatně posuzuje. Největšího soupeře, domácího Mahe Drysdala, jsem neviděl, protože ten je lišácky schovaný na jiném jezeře. Má tam prý dvě sparingové lodi, které mu pomáhají s přípravou. My máme naštěstí podobnou možnost, protože dvojskif žen je zhruba stejně rychlý jako ty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Exkluzivně: Rozhovor veslaře Synka s trenérem Dolečkem

Synek: Trénink probíhá podle plánů a toho, co jsi očekával?

Doleček: Dobře jsi zregeneroval a aklimatizoval se, takže z tohoto pohledu to je výborné. Jen mi trochu vadí, že za tebou při tréninku nemůžu jet na motorovém člunu, a tudíž nemůžu opravit některé technické nedostatky. Většinou jsem na břehu a z boku nejde techniku správně kontrolovat.

Synek: Blíží se závody, chystáš nějakou speciální taktiku?

Doleček: Moc se neunavit a dostat se do finále – to je naše taktika. Může se stát, že na začátku budou poplašné zprávy, že v úvodních kolech nejedeš, jak jsme si představovali. Ale vše je směřováno k finále, abys tam byl odpočatý a dobře připravený.

Petr Čermák, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme