F1: Hamilton s McLarenem věří, že v Turecku naruší suverenitu Red Bullu

Po třech úvodních závodech sezóny se seriál mistrovství světa vozů formule 1 přesunul na starý kontinent, konkrétně do evropské části Turecka. Poprvé to navíc vypadá, že zmíněný šampionát našel v nové sezoně i svoji pořádnou zápletku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

McLaren Mercedes 2006

McLaren Mercedes 2006

Dosavadní suverenitu týmu Red Bull by totiž mohl konečně navzdory výsledkům kvalifikace prolomit jeden z dalších tradičních členů startovního pole - tým McLaren. Ten zatím po třech odjetých závodech zaostává za Red Bulem v poháru konstruktéru o 20 bodů.

Především při poslední Velké ceně Číny ale jasně dokázal, že se technicky už svému sokovi nebezpečně přiblížil, a že právě v Turecku už by mohlo měření obou týmů vyznít například i v jeho prospěch.

Přehrát

00:00 / 00:00

Formule 1 se chystá na odpolední VC Turecka, McLaren chce konečně uspět

„Red Bull měl v úvodu jasně nejlepší auto vedené skvělými jezdci, nyní se mu ale už začínáme vyrovnávat, jsme opravdu už hodně blízko a věřím, že už brzy to budeme my, kdo bude mít nejlepší vůz ve startovním poli. Těším se na to," komentuje momentální stav věci pilot McLarenu Lewis Hamilton.

A těšit se kromě něj mohou i diváci. Istanbulský okruh, na kterém se poprvé v sezoně pojede proti směru hodinových ručiček, je totiž závodění ušitý opravdu na míru, což potvrzují i slova odborníka na formuli 1 Tomáše Richtera.

„Tento okruh je mezi jezdci hodně oblíbený, ostatně i mezi diváky, protože se zde dá krásně předjíždět,“ komentuje Richter trať jejíž rekord drží už od roku 2005 kolumbijská legenda tohoto sportu Juan Pablo Montoay.

Odpoledne ale bude patřit především střetnutí vozů Red Bullu a McLarenu. Stříbrné šípy mohou těžit z tradičně úsporné a precizní jízdy Buttona, který umí neopotřebovávat své pneumatiky stejně jako ze vždy dravého výkonu Hamiltona.

Richter věří McLarenu

Ve hře je ale stále hodně dalších faktorů jako strategie zastávek či samotné počasí, přesto úspěch stáje McLaren na úkor Red Bullu visí až hmatatelně ve vzduchu.

„Pokud si mohu tipnout s ohledem na to, že se v Turecku McLarenu tradičně daří a myslím si, že jeho schopnost ztrátu na Red Bull stáhnout, je opravdu obrovská. McLaren tedy Red Bull na okruhu v Istanbulu určitě potrápí a nedivil bych se, to byl právě McLaren, který by v Turecku vyhrál,“ říká Tomáš Richter

Jeho slova ale budou muset Hamilton s Buttonem potvrdit až v samotném závodě, který začíná ve 14 hodin středoevropského času.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme