Florbalisté si před čtvrtfinále užijí volný den

Pro české florbalisty skončily na mistrovství světa boje v základní skupině. I včerejší remíza 4:4 s Norskem stačila k prvenství a ke snadnějšímu soupeři ve středečním čtvrtfinále. Česko v něm narazí na Estonsko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

florbal ČR - Norsko

florbal ČR - Norsko | Foto: Česká florbalová unie

Zápasy s Itálií a Japonskem sloužily v úvodu šampionátu spíše k rozehrání. Konfrontace s Norskem ale před čtvrtfinále přinesla důležité poznatky. Vždyť Češi prohospodařili vedení 4:1 z úvodu třetí třetiny. "Ukázalo nám to, kde jsou naše slabiny a na čem je potřeba ještě zapracovat. Určitě ten výkon může být o 100% jinde," uvědomuje si kapitán Milan Fridrich.

V čem konkrétně se čeští florbalisté před začátkem vyřazovacích bojů musí zlepšit? "Musíme být mnohem agresivnější s míčkem, zlepšit pohyb. Věřím, že z nás spadne nervozita a budeme hrát florbal, který umíme. Můžeme ještě přidat dalších sto procent navíc, abychom předvedli náš nejlepší výkon."

Přehrát

00:00 / 00:00

Po utkání s Norskem zhodnotil vystoupení českého týmu kapitán Milan Fridrich

Je tu ale ještě jedna věc, na které je třeba zapracovat. Mužstvo trenéra Tomáše Trnavského srážela zbytečná vyloučení. "Musíme zapracovat na disciplíně, nesmíme se nechat vyprovokovat a nesmíme prostě dělat takovýhle fauly. Věděli jsme, že Norové mají vynikající přesilovku a dostávali jsme je zbytečně do tlaku."

Dnes mají čeští florbalisté před sebou volný den. A tedy možnost nabrat síly pro čtvrtfinále s Estonskem. "Přesně tak, jdeme se připravit, odpočinout, trošku se uvolnit, poplavat a snad to z kluků trochu spadne a budeme pokračovat jako tým. Už teď se těšíme na další zápas. Nesmíme podcenit žádný detail, i když jsme si to stokrát říkali, přesto nás dva úvodní lehké zápasy navnadily na takovou dovolenkovou notu a to se nesmí stát," zdůraznil Milan Fridrich.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme