Hendikepovaný cyklista Ježek je po těžkém pádu na MS v umělém spánku

Hendikepovaný cyklista Jiří Ježek měl na mistrovství světa v americkém Greenville v nedělním silničním závodu těžký pád. Po kolizi při hromadném spurtu v cílové rovince utrpěl šestinásobný paralympijský vítěz mnohočetná zranění a po operaci je v umělém spánku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Handicapovaný cyklista Jiří Ježek

Handicapovaný cyklista Jiří Ježek | Foto: archiv Jiřího Ježka

„Nejhůře je zasažený hrudník, který mu ještě večer doktoři operovali, aby stabilizovali stav základních dýchacích funkcí. Mají totiž velkou obavu o infekci a celkovou funkčnost plic. Utrpěl také složité zranění prsního svalu, který byl doslova odříznutý od úponu. Musel se tak přišít nazpět, aby mohl i nadále fungovat,“ řekl pro Český rozhlas trenér Viktor Zapletal.

Věří ale, že jeho svěřenec bude i přes vážný stav zase v pořádku.

„Podle ošetřujících lékařů by nemělo ve vývoji nastat nic zásadního. Starají se o něj ti vůbec nejlepší specialisté na hrudní chirurgii, navíc povolali ortopeda, který se specializuje ne zlomeniny horních končetin. Operace zlomené pažní kosti totiž také nebude snadná,“ prozrazuje Zapletal.

Další operace se ale budou odkládat až na dobu, kdy bude stav úspěšného českého hendikepovaného cyklisty stabilizovaný.

„Nyní je v umělém spánku, protože trpí velkými bolestmi. Další výsledky budou lékaři znát asi za dva dny,“ vyhlíží nejbližší dny reprezentační trenér Zapletal.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme