I přes jistý postup české volejbalistky zápas s Kazachstánem nevypustí

Pět zápasů, pět výher. To je skvělá bilance českých volejbalistek v letošním ročníku světové Grand Prix. A ta bilance může být ještě lepší. I když mají hráčky jistý postup do závěrečného Final four, brněnský zápas s Kazachstánem rozhodně nevypustí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky se radují z vítězství nad Mexikem

České volejbalistky se radují z vítězství nad Mexikem | Zdroj: ČTK

„Vyhrát šest zápasů ze šesti na World Grand Prix by bylo více než spokojenost. Takže se budeme snažit vyhrát a porazit Kazachstán,“ uznává kapitánka českého týmu Helena Havelková.

Skončit základní část světové Grand Prix s plným počtem bodů je docela slušná motivace. A ani její spoluhráčky nechtějí dnešní zápas vypustit. Naopak, chtějí dokázat, že hladce neporazí jen neznámé týmy z Alžírska nebo Mexika, ale i silnější Kazachstán.

Přehrát

00:00 / 00:00

Musíme hrát, jako kdyby šlo o postup. Pozorně od začátku až do konce,“ upozorňuje Lucie Smutná.

„Musíme hrát, jako kdyby šlo o postup. Pozorně od začátku až do konce, neulevovat si jenom pro to, že jsme postoupily,“ podotýká reprezentační nahrávačka Lucie Smutná.

V brněnské hale Vodova by diváci měli dnes od půl šesté večer konečně vidět napínavý volejbal a ne rychlé a jasné záležitosti jako to bylo v případě dvou předchozích duelů českých hráček. A že to bude jiný a lepší zápas předpovídá i Helena Havelková.

„Je to takový asijský styl jako Japonsko, Korea hraje hodně signálů. Přeskakují jedna přes druhou a pořádně není poznat, která z nich bude smečovat. Je to trošku jiný volejbal a musíme se na to připravit. Snad nás nezaskočí jako minulý týden,“ dodává kapitánka české reprezentace Helena Havelková.

Ta se s týmem může po utkání proti Kazachstánu připravovat na Final four třetí skupiny světové Grand Prix, které za dva týdny hostí bulharský Samokov.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme