Ital Carlo Parisi dál povede české volejbalistky

Carlo Parisi zůstává hlavním trenérem českých volejbalistek. Italský kouč, který připravuje národní tým od února 2012, prodloužil smlouvu se svazem na blížící se kvalifikaci a případnou účast na mistrovství Evropy 2015 v Nizozemsku a Belgii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér českých volejbalistek Ital Carlo Parisi

Nový trenér českých volejbalistek Ital Carlo Parisi | Zdroj: ČTK

„Byla oboustranná vůle se domluvit. Cítil jsem, že nerad odchází od započaté práce, a je podstatné, že je ctěn a přijímán klíčovými hráčkami družstva,“ řekl ČTK předseda svazu Zdeněk Haník.

„Jsme domluveni na evropskou kvalifikaci a v případě postupu až do samotného mistrovství,“ upřesnil Haník. V realizačním týmu zůstala Lucie Václavíková. Vedle maséra si trenér přál také fyzioterapeuta a svaz mu vyhověl.

Parisi pozorně sleduje hráčky působící v zahraničí a z české extraligy si nechává každý týden posílat statistiku. Nejvíce se mu líbí výkony kapitánky Anety Havlíčkové ve Fenerbahce Istanbul.

„Aneta je vynikající hráčka světového formátu a s její prací v národním týmu jsem velmi spokojen," pochválil na svazovém webu Carlo Parisi klíčovou hráčku.

Kvalifikace začíná v květnu

Češky se v kvalifikaci střetnou se Španělkami a Slovinkami, čtvrtý účastník skupiny zatím není znám. První turnaj se uskuteční koncem května v Madridu a při druhém bude mít Parisiho výběr od 30. května do 1. června v Plzni výhodu domácího prostředí.

Pod Parisiho vedením volejbalistky na loňském ME v Curychu postoupily ze skupiny a měly šanci dojít do čtvrtfinále, ale proti Francii nevyužily čtyři mečboly a prohrály 2:3. Letos v lednu neprošly z kvalifikace na mistrovství světa.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme