Jan Koller zahájí slavnostním výhozem utkání Prostějova v Cannes

Volejbalistky Prostějova čeká před večerním zápasem Ligy mistryň ve francouzském Cannes překvapivé přivítání. Slavnostní výhoz před zápasem, kterým může rozhodnout o jejich postupu do vyřazovací fáze, provede fotbalista Jan Koller.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Jan Koller hraje v barvách třetiligového francouzského týmu AS Cannes

Fotbalista Jan Koller hraje v barvách třetiligového francouzského týmu AS Cannes | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Český útočník je od začátku loňského roku osobností místního třetiligového fotbalového klubu, ale s více než dvěma metry výšky má zároveň ideální parametry pro odbíjenou. Možná i proto napadlo lidi z místního volejbalového a fotbalového klubu zvýšit atraktivitu zápasu Ligy mistryň Kollerovou přítomností.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Koller zahájí slavnostním výhozem utkání Prostějova v Cannes

"Požádali mě, když budou hrát proti Češkám, jestli bych udělal slavnostní výhoz nebo co se tam dělá. Na druhou stranu i hráči nebo hráčky volejbalového Cannes nám dělají čestný výkop. A teď je to specifické, protože hrají v Lize mistryň proti českému klubu."

Ženský volejbal je momentálně v Cannes sportem číslo jedna, protože dávno pryč jsou časy, kdy místní fotbalisté hráli evropské poháry a kdy tu vyrůstali hráči jako Zinedine Zidane nebo Patrick Vieira. Jan Koller hraje za AS Cannes od začátku loňského roku, ale bydlí v Monaku, a možná i proto se do volejbalové haly na utkání svých kolegyň vydá vůbec poprvé.

"Je to ostuda, že jsem ještě nebyl," uznává Koller, ale vzápětí se hájí tím, že si radši volejbal aktivně zahraje, i když ani pasivní diváctví mu ve vztahu k tomuto sportu není úplně cizí. "Hraju hlavně plážovej, v televizi se podívám, když jde o něco důležitého." Zápas Prostějova v Cannes, před kterým diváci uvidí, jak to fotbalista Jan Koller umí s míčem volejbalovým, začne ve 20 hodin.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme