Ještě mám čas se do NBA dostat, říká basketbalista roku Satoranský

Tomáš Satoranský byl vyhlášen nejlepším basketbalistou sezony 2012 až 2013. Krátce poté, co si převzal ocenění, pozval rozehrávače španělské Sevilly k mikrofonu reportér MIchal Jurman....

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský s trofejí pro nejlepšího basketbalistu

Tomáš Satoranský s trofejí pro nejlepšího basketbalistu | Zdroj: ČTK

Jak vás potěšilo vítězství v anketě, jejíž loňský vítěz neskončil ani mezi nejlepšími třemi?

Je to hezké ocenění na konci sezony, pro každého sportovce je dobré vyhrát takovou cenu. Ukazuje to, že svůj sport dělá dobře a že je na dobré cestě. Myslím, že tenhle rok byl pro mě zlomový, co se týče statistik.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Michala Jurmana s Tomášem Satoranským

Berete to jako spravedlivou odměnu za sezonu, ve které jste zářil v dresu španělské Sevilly?

Spíše je to takové zadostiučinění za práci, kterou jsem tam odvedl. Ale pořád převládají spíše negativní pohledy, protože vždy je důležité jak dopadne tým, a náš tým bojoval jen o sestup. Příští rok to může být jenom lepší.

Vítězství v anketě je pro vás ale možná i takovým Pyrrhovým vítězstvím, protože ohledně vaší basketbalové budoucnosti se zatím usmívat nemůžete...

Řešil jsem tuhle sezonu, jestli půjdu do NBA, nakonec to dopadlo tak, že zůstanu v Evropě. Pro mě jsou priority teď jasné: mistrovství Evropy a v příštím roce se snažit být v nějakém kvalitním evropském týmu a udělat další krok za mým snem, což je hrát NBA.

Zklamalo vás hodně rozhodnutí Wizards o tom, že ještě máte zůstat v Evropě?

Zklamalo mě hlavně vzhledem k mým statistikám a předvedené hře. Protože si myslím, že jsem zlepšil všechny aspekty hry, které se ode mně požadovaly, a právě proto jsem měl velké sebevědomí k tomu, že to může tenhle rok vyjít. Ale nijak jsem si s tím nelámal hlavu, je mi jednadvacet, mám ještě pořád čas a šanci se tam dostat.

Přes jaký tým to nyní bude, máte už trochu jasněji o budoucnosti v Evropě?

Zatím ne. Teď to vypadá, že možná odehraju další sezonu v Seville. Mám tam na poslední rok smlouvu a udělám všechno pro to, aby ta sezona byla přinejmenším stejná.

Jsou tedy ve hře i ještě nějaké další týmy? Bude v tomhle ohledu důležitá vaše účast na mistrovství Evropy?

Mistrovství Evropy se koná hodně pozdě a pro týmy už je to spíše deadline, kdy nemohou dělat moc přestupů. Proto myslím, že tam už se moc rozhodovat nebude. Ale každý hráč tam chce samozřejmě zazářit, takže se budu snažit předvést dobrý individuální výkon.

Michal Jurman, Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme