Kapitán volejbalistů věří v úspěch na MS

Volejbalová reprezentace mužů se chystá na světový šampionát, který začíná za 10 dní v Itálii. Dvanáct statečných, které vybral trenér Jan Svoboda do týmu, věří, že se mezi světovou elitou neztratí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Hudeček

Ondřej Hudeček | Foto: volejbalcz.cz

Obrovskou výhodou celku Jana Svobody je fakt, že prakticky totožný tým je spolu už delší dobu a po úspěšných kvalifikacích o evropský i světový šampionát chce své zkušenosti prodat i v Itálii.

„Na mistrovství to bude o tom, jak naladíme formu a jak nás nakopnou ty zápasy proti Francii a Číně, protože pokud uspějeme, tak ten volejbalový svět je a může se stát cokoli. Určitě máme bojovou náladu,“ říká bojovně kapitán české reprezentace Ondřej Hudeček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapitán volejbalistů věří v úspěch na MS

Máme individulality

V týmu pro zranění chybí asi největší hvězdy současnosti blokaři Lébl s Rakem. To by ale nemělo stát v cestě českému celku ke splnění cíle, tedy postupu ze skupiny.

„Samozřejmě budeme spoléhat na náš kolektivní výkon, ale určitě máme v týmu individuality, které mohou jednotlivé zápasy rozhodnout. Samozřejmě bude rozhodovat kolektivní výkon, ale jsou tu i hráči, kteří mohou rozhodnout koncovky nebo i zápasy sami,“ zdůrazňuje Hudeček.

Ten má na mysli například Petra Pláteníka nebo dvojici universálů Konečný, Štokr. Zejména v osobě Jana Štokra, tedy jednoho z nejlepších diagonálních hráčů italské série A, by měl mít český tým velkou výhodu proti prvnímu soupeři na turnaji Francii.

Universál bude rozhodovat

„Francie má zrovna díru na postu universála a mohli by nám závidět oba naše universály, což je David Konečný a Honza Štokr. Když jeden z těchhle našich kluků naladí dobře formu, tak věřím, že můžeme dojít daleko,“ věří Hudeček.

„V moderním volejbale to jsou hráči, kteří rozhodují koncovky a zápasy. Můžeme se podívat na Srby, kde hraje Milkovič a oni se díky němu drží stále v top volejbale, takže určitě bude hodně záležet na výkonu našich universálů.“

Česká reprezentace vstoupí do turnaje 25. září s Francií, o den později změří síly s Čínou a následně se utká s favoritem nejen skupiny, ale celého mistrovství Bulharskem. Tedy celky, které mají ve světě velmi kvalitní zvuk.

„Už jsme ale taky dozráli do věku,kdy si nesedneme na zadek z takovýhle týmů,“ uzavírá Ondřej Hudeček, který bude společně s ostatními ladit formu v poslední fázi přípravy, kdy se reprezentace utká třikrát s celkem Kanady. Pak už zamíří do dějiště mistrovství světa.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme