Karel Abraham bude prvním Čechem v MotoGP

Motocyklový závodník Karel Abraham pojede příští rok mistrovství světa silničních motocyklů v kategorii MotoGP. Stane se tak prvním Čechem startujícím v královské třídě. Dvacetiletý závodník bude jezdit na stroji Ducati.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Abraham Karel

Abraham Karel | Foto: Zlatý oříšek

Abraham se společností uzavřel smlouvu na jeden rok, sedlat by měl model Desmosedici, kterých chce italský výrobce do seriálu MotoGP nasadit šest.

Na Ducati v současnosti jezdí i dva bývalí mistři světa Australan Casey Stoner a Američan Nicky Hayden, pro příští sezónu se spekuluje také o přestupu fenomenálního Itala, devítinásobného šampiona Valentina Rossiho.

Dvacetiletý Abraham se chystá na svou sedmou sezónu v seriálu mistrovství světa silničních motocyklů. Dva roky jezdil ve třídě do 125 ccm, na další tři sezóny přesedlal do vyšší kategorie dvěstěpadesátek a letos startuje v nové kategorii Moto2. Teď ho čeká krůček do nejvyšších pater."

Životní sezóna

My jsme nad tím váhali už loni, kdy jsme dostali podobnou nabídku, ale mysleli jsme, že je ještě moc mladý. První věcí bylo udělat test a ten test se povedl velice dobře, což nás přesvědčilo. Stejně jako ten, kdo hraje hokej, chce hrát NHL, kdo hraje basket, chce hrát v NBA, kdo běhá, chce na olympiádu, tak i každý závodník na motorce chce jezdit MotoGP, popsal Karel Abraham straší, závodníkův otec a týmový manažer.

V poslední době zaznamenal své největší úspěchy, když v Barceloně obsadil čtvrté a na německém Sachsenringu páté místo. V celkovém hodnocení seriálu figuruje na čtrnácté pozici.

Další podrobnosti Abrahamova přestupu do královské třídy budou zveřejněny před Velkou cenou České republiky, kterou bude od 13. do 15. srpna hostit brněnský Masarykův okruh.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme