Komu se na skifu daří, neměl by z něj slézt, směje se zkušený Ondřej Synek

Pro skifaře Ondřeje Synka konečně začíná na mistrovství světa to pravé závodění. Odpoledne pojede v Amsterdamu semifinále a za dva dny by pak měl bojovat o medaile. A dvojnásobný světový šampion se těší na závěr mistrovství i z jiného důvodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference Sportovec roku 2012, Ondřej Synek

Tisková konference Sportovec roku 2012, Ondřej Synek | Foto: Filip Jandourek

„Já jsem rád, že už pojedu na dovolenou. Až to budu mít všechno za sebou, budu úplně nejšťastnější," říká sice Ondřej Synek, závodní motivaci má ale velkou.

O postup do finále by mohla připravit českého reprezentanta asi jen vlastní chyba. V neděli tak pravděpodobně znovu dojde na souboj s Novozélanďanem Mahé Drysdalem. Oba začali jezdit na skifu před devíti lety a od té doby soupeří o medailové pozice.

Přehrát

00:00 / 00:00

Elitní české skifaře čekají semifinálové rozjížďky na MS

„Na tom skifu dlouhověkost je. V posádkách se to samozřejmě mění trochu víc, protože lidí je hodně, a jakmile někdo, hlavně ve velkých státech, nemá výkonnost, tak je hned nahrazený. V malých státech jsou spíš dlouhověcí závodníci. Na skifu, pokud se někomu daří, tak z něj neslejzá.“

A to potvrzuje jednatřicetiletý Synek i pětatřicetiletý Drysdale. Český závodník navíc nemá moc na výběr. V domácích podmínkách je omezený počet kvalitních veslařů a větších posádek.

„Velké veslařské státy jako Amerika, Kanada, Austrálie nebo Zéland mají prostě na osmiveslici třeba třicet lidí. Tam je konkurence velká. Neznamená to, že pokud tam v lodi někdo sedí a vyhraje třeba olympiádu, že hned další sezonu v ní bude sedět znova," vysvětluje skifař Ondřej Synek.

Stejně jako on pojede odpoledne semifinále i Mirka Knapková. Už o zisk medaile se pak bude snažit dvojka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil a Jiří Kopáč.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme