Kornfeil je jistota brněnského okruhu. Už čtyřikrát za sebou skončil do osmého místa

Málo oblíbená trať, ale nejlepší výsledky - tak takhle vidí brněnskou Velkou cenu motocyklový jezdec Jakub Kornfeil. Dnes ve třídě Moto3 dojel osmý a počtvrté za sebou se postaral o nejlepší výsledek domácího závodníka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Kornfeil v čele skupinky jezdců na GP v Brně

Jakub Kornfeil v čele skupinky jezdců na GP v Brně | Zdroj: ČTK

Jsou to paradoxy, trať mu příliš nesedí, ale domácí prostředí si užívá a tak čtyři brněnské starty rovná se čtyři umístění do osmičky. I když Jakub si to moc nepřipouští a zkouší hledat v paměti jiný podobně úspěšný závod, ale marně. "V Le Mans se mi docela daří každý rok, v Jerezu jsem byl loni šestý, letos pátý, ale čtyři roky po sobě? To je jenom Brno."

Sám ale nedokáže říct, proč se mu tady tak daří, hned při premiéře byl v Brně pátý, pak sedmý, loni šestý, teď vybojoval osmou příčku. Letos jej bezprostředně před závodem dostala do pohody psycholožka. Ale snad v tom hraje opravdu roli to domácí prostředí, které jej žene dál, i když na trati fanoušky vůbec nevnímal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jakub Kornfeil po závodě v Brně

"V závodě vůbec, tam jsem si hlavně hlídal Oliveiru a snažil se s ním jet kolo na kolo. Kolikrát mezi náma nebyla ani mezera, takže jsem se snažil udržet kontakt za ním, aby Antonelli a dotírající Vasquez nemohli mezi nás."

Kornfeil tentokrát nevyužil své silné zbraně rychlých startů, takže se pak musel prokousávat nahoru ze čtrnácté pozice. Ale věřil, že motorka jej nezklame, že už opravdu našli to správné nastavení.

Jakub Kornfeil během Velké ceny ČR v Brně | Foto: ČTK

"Motorka dneska fungovala skvěle a jelo se mi úplně parádně. Věděl jsem, že, když se v té skupince udržím, tak tu skupinku dokážu vyhrát," říkal Kornfeil. V celkovém pořadí třídy Moto3 se posunul na dvanáctou příčku.

Eva Kézrová, Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme