Kvalifikaci na Velkou cenu Kanady vyhrál Rosberg

Piloti Mercedesu opanovali kvalifikaci na Velkou cenu Kanady. Pole position si vyjel Nico Rosberg, hned vedle něj pak bude při nedělním závodě stát formule stájového kolegy Lewise Hamiltona. Třetí místo na startovním roštu si na okruhu v Montrealu zajistil Sebastian Vettel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý pilot Nico Rosberg zajel v kvalifikaci na GP Kanady nejrychlejší čas

Německý pilot Nico Rosberg zajel v kvalifikaci na GP Kanady nejrychlejší čas | Zdroj: Reuters

Vedoucí jezdec mistrovství světa Rosberg byl v kvalifikaci nejrychlejší potřetí v probíhajícím ročníku. Společně s Hamiltonem vystartují do závodu z první řady už počtvrté v sezoně.

Vozy Mercedesu v kvalifikacích letos zatím neprohrály, stejně tak triumfovaly ve všech šesti dosavadních závodech. Podobná série se naposledy podařila stáji McLaren, jejíž jezdci v roce 1998 poslouchali hymnu pro vítěze celkem jedenáctkrát v řadě.

Čtyřnásobný světový šampion Sebastian Vettel bude ze třetí příčky útočit na svůj nejlepší výsledek v sezoně. Tím je zatím třetí místo z Velké ceny Malajsie.

Výsledky kvalifikace na Velkou cenu Kanady formule 1 (Montreal):

1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:14,874, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,079, 3. Vettel (Něm./Red Bull) -0,674, 4. Bottas (Fin./Williams) -0,676, 5. Massa (Braz./Williams) -0,704, 6. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,715, 7. Alonso (Šp./Ferrari) -0,940, 8. Vergne (Fr./Toro Rosso) -1,288, 9. Button (Brit./McLaren) -1,308, 10. Räikkönen (Fin./Ferrari) -1,340.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme