Lewis Hamilton v Číně ovládl kvalifikaci, může vyhrát 3. závod v řadě

Potřetí v této sezóně ovládl britský pilot Mercedesu Lewis Hamilton kvalifikaci na závod mistrovství světa vozů formule 1. V Číně ho nezpomalil ani déšť a po vítězstvích v Malajsii a Bahrajnu může dosáhnout na první vítězný hattrick v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilotn s Mercedesem ovládl kvalifikaci na Velkou cenu Číny

Lewis Hamilotn s Mercedesem ovládl kvalifikaci na Velkou cenu Číny | Zdroj: Reuters

„Letošní specifikace aut je kouzelná v tom, že ani po kvalifikaci nemůžeme předpovídat, jak se bude závod vyvíjet. Ještě víc záleží třeba na teplotě trati nebo na opotřebení zadních pneumatik, a právě s tím má Lewis Hamilton problém,“ upozorňuje komentátor formule 1 Tomáš Richter.

„Může se stát, že Hamilton ujede a po celý závod nebude mít problém, nebo už kolem prvních pitstopů se může ukázat, že výkonnostně padá a soupeři ho mohou dojet,“ odhaduje možné scénáře Richter.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šance Lewise Hamiltona pro závod v Číně hodnotil s Tomášem Richterem reportér Českého rozhlasu Michal Jurman

Hamilton navíc dobře ví, že vítězství v kvalifikaci v Šanghaji ještě vůbec nic neznamená. Podobně suverénně si v boji s časem vedl v Číně i loni, nakonec se ale musel spokojit se 3. místem.

„Zřejmě pouze kvituje své rozhodnutí přestoupit k Mercedesu, ale možná nečekal, že bude mít velkého soupeře v osobě Nica Rosberga. Ten souboj bude pokračovat přes celou sezonu a nervozita na straně Hamiltona i Rosberga bude narůstat,“ poukazuje Tomáš Richter na další komplikaci.

Velká cena Bahrajnu ukázala, že souboj týmové dvojice Mercedesu se zatím rozhodně neřídí nějakou týmovou strategií a tak Nico Rosberg, ačkoliv vyjede až ze 4. pozice, může být pro mistra světa z roku 2008 na trati obrovskou hrozbou.

Pokud je ale ve startovním poli někdo, kdo neuhne ze žádného souboje, je to právě Hamilton. Ne nadarmo získal už ve 12 letech černý pás v karate a svoji bojovnost a zarputilost bude chtít prokázat i zítra od devíti hodin ráno, kdy závod v Číně odstartuje.

Kvalifikace na Velkou cenu Číny, 4. závod mistrovství světa vozů formule 1 v Šanghaji:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:53,860, 2. Ricciardo (Austr./Red Bull) 1:54,455, 3. Vettel (Něm./Red Bull) 1:54,960, 4. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:55,143, 5. Alonso (Šp./Ferrari) 1:55,637, 6. Massa (Braz./Williams) 1:56,147, 7. Bottas (Fin./Williams) 1:56,282, 8. Hülkenberg (Něm./Force India) 1:56,366, 9. Grosjean (Fr./Lotus) 1:56,773, 10. Vergne (Fr./Toro Rosso) 1:57,079.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme