Lidé z Berouna se naučili chodit do bazénu, v aquaparku pracují i se seniory

Nejen atrakce v místním aquaparku pravidelně navštěvují obyvatelé Berouna. Naučili se chodit také do plaveckého bazénu, který je součástí areálu. A týká se to také seniorů. I díky nim patří město u řeky Berounky v posledních letech k protagonistům Plavecké soutěže měst. Ne všechny nově vybudované aquaparky ovšem mají plavecký bazén k dispozici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aquapark v Berouně

Aquapark v Berouně | Foto: Petr Kološ

„Možnost zaplavat si v nich pro vlastní kondici je menší, než v klasických bazénech,“ komentuje Jana Boubínová z Asociace plaveckých škol současný trend, který spíše než na kondiční plavání sází na vodní radovánky všeho druhu.

„S tím souhlasím, objevují se aquaparky, které nemají k dispozici plavecký bazén. To považuju za nešťastnou volbu,“ připojuje se zástupce ředitele Aquaparku v Berouně Antonín Marx.

Přehrát

00:00 / 00:00

Berounský aquapark navštívil Aleš Procházka

Plavecký bazén by měl být základem. „Pořád se mluví o jednom z nejzdravějších sportů, je potřeba, aby každý při výstavbě podobných areálů s plaveckým bazénem počítal,“ doplňuje Marx.

Právě Aquapark v Berouně patří už pěkných pár let k pravidelným účastníkům podzimní soutěže měst. Navíc se může pochlubit nejen poháry pro vítěze, ale především bezvadnou atmosférou, která tuto akci provází.

„Obyvatele Berouna jsme naučili do bazénu chodit, naučili jsme je aktivnímu pohybu a dlouhou dobu jsme také pracovali se seniory. Navázali jsme spolupráci se zdravotními pojišťovnami a sami jsme pro ně připravili hodiny, kdy mají zvýhodněné vstupné. Oni poté využijí příležitosti reprezentovat při plavecké soutěži měst,“ podotýká zástupce ředitele berounského aquaparku.

Kondiční plavání má v Česku velkou tradici, ze škol ale zmizelo

Číst článek

Ne náhodou patří Beroun v posledních letech k protagonistům Plavecké soutěže měst. Letošní ročník pořádaný 1. října asi nebude v tomto směru výjimkou.

„Prvotním zájmem je dát účastníkům možnost přijít si zaplavat a ukázat jim, že plavání je příjemné a také zdravé,“ prozrazuje Marx, co je pro berounské organizátory ve vztahu k řadovým účastníkům nejdůležitější.

Aleš Procházka, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme