Mercedes dál vládne F1, konkurenti mají třítýdenní přestávku na vývoj

I po čtvrtém závodě mistrovství světa F1 stále platí, že v letošní sezóně zatím vítězí pouze piloti stáje Mercedes. Třetího triumfu v řadě dnes dosáhl v Šanghaji Brit Lewis Hamilton a v celkovém hodnocení se tak přiblížil stájovému kolegovi Nico Rosbergovi už na rozdíl pouhých čtyř bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton (vlevo) a Nico Rosberg slaví triumf závodě F1 v Číně

Lewis Hamilton (vlevo) a Nico Rosberg slaví triumf závodě F1 v Číně | Zdroj: Reuters

Po projetí cílem byl Hamilton přes vysílačku pochválen od celého týmu a zkrátka nepřišel ani jeho týmový kolega a druhý v čínském závodě Nico Rosberg. Tomu v Šanghaji nefungovala telemetrie ve voze a po kolizi na startu se musel prokousávat navíc až ze 7. pozice.

O poznání dusněji bylo ve voze Sebastna Vettela. Čtyřnásobný šampion pomalu aby prosil své techniky o návštěvu v boxech. Z letošních 4 startů vytěžil je 33 bodů a fakt, že se neoficiálně pomalu stává týmovou dvojkou za rychlejším Australanem Ricciardem mu rozhodně také nepřidává na klidu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O závodě F1 v Číně mluvil s Tomášem Richterem Michal Jurman

„V průběhu závodu v Čině bylo vidět, jak nelibě nesl instrukce z boxové zídky, když dostal příkaz před sebe pustit týmového kolegu Ricciarda, to jeho psychice nijak nepřidá,“ poukazuje expert na F1 Tomáš Richter na fakt, že vedení týmu Red Bull bude muset krotit vášně mezi týmovými kolegy.

Naopak přesun do Evropy zastihne jistě v pozitivní náladě Ferrari. Tým z Marannela v Číně prokázal jasný výkonnostní posun a byl za to také díky třetímu Alonsovi odměněn prvním umístěním na stupních vítězů v sezoně.

Velkou cenu Číny F1 ovládl Hamilton, na pódiu ho doplnili Rosberg a Alonso

Číst článek

„Třetí místo je neuvěřitelnou psychickou vzpruhou pro tým. Překvapila mě dominantní pozice Fernanda Alonsa v závěru závodu, kdy Daniel Ricciardo neměl žádnou šanci ho dotáhnout,“ upozorňuje Richter.

Zajímavé tak bude sledovat jistě dění ve všech týmech i během zmíněné pauzy, kdy se sice závodit nebude na okruzích, ale ve vývojových centrech týmů. Raketový nástup Mercedesu do sezóny, že právě tam se rodí základní rozdíl mezi jezdeckým úspěchem a neúpěchem. Další závod se jede 11. května v Barceloně.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme