Mirka Knapková si zvyká na novou situaci, na MS musí bojovat o finále

Postup do pátečního semifinále světového šampionátu skifařka Mirka Knapková zvládla. Pro českou veslařku ale dost nezvykle až ze třetího místa ve čtvrtfinálové jízdě. Na to olympijská vítězka a mistryně světa nebyla zvyklá a o postup do finále bude muset tvrdě bojovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslava Knapková zavzpomínala, jak se k závodění na skifu dostala

Miroslava Knapková zavzpomínala, jak se k závodění na skifu dostala | Foto: Jiří Hošek

„Vyhrávala všechno, tak si sama možná řekla: ‚Už všechno mám.‘ Chce to znovu najít motivaci a vypadnout ze stereotypu,“ myslí si trenér úspěšné české reprezentantky Tomáš Kacovský.

Mirka Knapková prakticky od začátku skifařské kariéry jezdí pravidelně velká finále a získává medaile. Teď ji ale čeká v Amsterdamu tvrdý boj o postup mezi šest nejlepších na světě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Veslařské MS sleduje reportér ČRo Mirko Vasić

„Je to určitě změna. Člověk si zvykne, že jsou finále formalitou. Není to moc obvyklé, tak jsem se vrátila do závodního prostředí, kde musím bojovat i o finále,“ říká sama Mirka Knapková.

Současná situace ale elitní veslařku nerozhodila. A že se zvětšil počet skifařek, které mohou uspět, je podle ní dobře.
„Ukazuje se, že konkurence je veliká. Závody jsou zajímavější, protože vyhrát může kdokoli. Člověk si závody víc užije, je to víc stresu a člověk nemá jistotu, ale od toho závody jsou,“ usmívá se Mirka Knapková.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme