Motýlkář Šefl zaplaval na MS osobní rekord, ve finále bude jen Baumrtová

Sedmnáctým místem na motýlkářské dvoustovce se rozloučil Jan Šefl s individuálním vystoupením na mistrovství světa v krátkém bazénu. Poslední den v Dauhá se ve finále představí jen Simona Baumrtová, z rozplaveb nepostoupil na 1500 metrech Jan Micka a postup utekl také polohovš štafetě na 4x100 metrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvojici Závadová, Šefl se daří nejen v osobním ale i sportovním životě

Dvojici Závadová, Šefl se daří nejen v osobním ale i sportovním životě | Foto: Michal Jurman

Šefl si časem 1:54,45 sice zaplaval osobní rekord, ale podle svých slov měl na to, aby překonal i český rekord.Prý se na něm podepsala únava ze předchozího programu.

„Troufám si tvrdit, že kdybych nestartoval na sobotní polohové stovce, po které mě pálily svaly, tak bych dosáhl na čas pod 1:54. Bolelo to, nebudu zastírat, že ne,“ řekl Štefl po závodu pro Český rozhlas.

Osobním maximem se na kraulařské dvoustovce blýskla i Barbora Závadová, které ale obsadila v nabité konkurenci až 24. místo.

Mickovi plán nevyšel

Pouze Simona Baumrtová se představí poslední den plaveckého MS ve finále. Jan Micka v nejdelším závodě na 1500 metrů skončil v pomalejších rozplavbách čtvrtý a obsadil celkově 12. pozici.

V Dauhá chtěl zaútočit na svůj nedávno vytvořený český rekord, což se mu nakonec o necelé dvě sekundy nepodařilo a své zklamání neskrýval.

„Chtěl jsem se ze začátku se soupeři držet a po 500 metrech začít zrychlovat. Zpočátku jsem se na špičce držel, ale po 900 metrech soupeři zrychlili a už jsem jim nestačil,“ popsal závod 19letý český plavec.

Štafeta skončila jedenáctá

Finalista Baumrtová doufala společně s trojicí Petra Chocová, Lucie Svěcená a Anna Kolářová také v postup do finále polohové štafety a 4x100 metrů. Nakonec z toho ale bylo 11. místo, což prsařku Chocovu trochu zklamalo.

„Všechny jsme si na finále věřily, je to škoda. Můžeme být ale spokojení s tím, že každá ze sebe vymáčkla maximum,“ prohlásila 28letá plavkyně z České Lípy.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme