Musí trejdu využít a zabojovat o smlouvu v NBA, myslí si o Veselém Jiří Zídek

Jediný Čech v nejlepší basketbalové lize světa NBA Jan Veselý změnil tento týden působiště. Třiadvacetiletý hráč byl z play off týmu Washingtonu Wizadrds, který ho před třemi lety draftoval jako 6. v pořadí, vyměněn do nyní tápajícího Denveru Nuggets.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Veselý

Jan Veselý | Zdroj: ČTK

„Týmově je možné, že si pohoršil, ale na druhou stranu, Honza nebyl spokojen s vývojem své kariéry ve Washingtonu, obzvlášť poté co mu nenabídli prodloužení smlouvy, bylo patrné, že s ním do budoucna nepočítají. Proto je dobré, že bude mít šanci dohrát poslední rok pod kontraktem v novém týmu, kde by šanci dostat mohl,“ říká první Čech v zámoří a nyní místopředseda ČBF Jiří Zídek.

Přehrát

00:00 / 00:00

První Čech v NBA Jiří Zídek k výměně Jana Veselého do Denveru

V probíhající sezoně se Veselý dostával na palubovky střídavě. V noci na dnešek hrál v novém dresu 16 minut a zapsal se 5 body a stejným počtem doskoků. Je to pro něj dobré znamení?

Že dostal ihned po příchodu prostor, je dobrý impuls. Teď se musí s týmem rychle sehrát a to nebude jednoduché, protože sezona je v plném proudu, někteří hráči už mají na kontě přes 50 utkání a nebudou chtít zaběhlé signály s novým hráčem měnit. Sám jsme to zažil v NBA i Evropě a vím, že ho nečeká nic snadného.

Pro Honzu je to velká naděje, protože ve Wizards už šanci necítil. To my koneckonců potvrdil i reprezentační trenér Ronen Ginzburg, který za ním měl v pondělí do Washingtonu letět. Teď musí přebookovat letenky do Denveru.

Veselému běží v NBA poslední rok kontraktu a v létě si asi bude muset hledat angažmá. Je to pro něj poslední šance, aby se v zámoří dokázal prosadit?

Je potřeba poslední tři měsíce sezony využít. Nemá smysl ale na sebe nakládat zbytečný tlak. Musí prostě hrát. Honza na zářijovém ME ukázal, že je dobrý hráč. NBA je sice něco jiného, ale nemá teď co ztratit. Byl součástí hromadného trejdu a ukáže se, jestli byl plnohodnotnou částí nebo byl pouze přihozen. To se stalo mně, když mě trejdovali z Charlotte do Denveru.

Petr Čermák, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme