Na Dakaru skončil další český kamion, Loprais byl vyloučen

Aleš Loprais s tatrou měl v úterní etapě Rallye Dakar problémy s turbodmychadlem, devátý díl slavného závodu sice dokončil, neprojel ale všemi kontrolními body a vedení soutěže ho vyloučilo. Z pěti českých posádek kamionů tak zbyl na Dakaru už pouze Vlastimil Vildman s Liazem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tatra Aleše Lopraise

Tatra Aleše Lopraise | Foto: Loprais Tatra Team

Tatře Aleše Lopraise explodovalo na 110. kilometru turbodmychadlo. Posádka závadu provizorně opravila a pomalu dojela do cíle na osmnáctém místě. Kvůli vzniklým technickým problémům, ale nemohla projet několika kontrolními body.

Celkově by Lopraisovi patřila čtvrtá příčka, nekompromisní verdikt vedení závodu ale znamenal konec všech nadějí na úspěch.

Cestu za suverénním triumfem mezi kamiony tak mají na Dakaru otevřenou ruské kamazy, kterým teď patří první tři místa. Vede Kabirov těsně před Čaginem, už v těší odstup má Nikolajev.

Více si o Rallye Dakar můžete přečíst na stránkách Motožurnálu nebo klikněte …ZDE.

Jan Říha, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme