Na OH mládeže měla ČR první zástupkyni v Taekwondu, sní i o Riu

Pelhřimovská bojovnice Adriana Šimánková jako první český taekwondista v historii zápasila na olympijských hrách mládeže. Medaili z Číny si domů nedoveze, protože los jí moc nepřál a přisoudil jí silnou soupeřku z Turecka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Taekwondistka Adriana Šimánková

Taekwondistka Adriana Šimánková | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

„Byla to hodně těžká soupeřka. Ještě jsme spolu nebojovaly, ale v kategorii jsme spolu byly hodněkrát. Vyhrává vše, co se dá, takže štěstíčko na los nebylo,“ přiznávala po svém zápase na olympijských hrách mládeže v Číně Adriana Šimánková z Pelhřimova.

Turecká taekwondistka Saridoganová nakonec zvítězila 9:5 na body. Odvážnější boj česká taekwondistka nezkusila. „Když se do ní člověk pustí, dává body. Umí na to, takže by to dopadlo úplně jinak.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Působení Adriany Šimánkové v Nanjingu sledoval reportér ČRo Jan Kodet

I když pelhřimovská bojovnice moc dobře věděla, že nastoupila proti silné soupeřce, nakonec stříbrné medailistce, zklamání z prohry na velké sportovní akci samozřejmě přišlo. Na druhou stranu Adriana Šimánková se vůbec jako první Češka představila v taekwondu v olympijských soutěžích.

„Jsem první z republiky, kdo v taekwondu postoupil na olympiádu. Pro mě je to obrovitánský úspěch. Doufala jsem v medaili, ale i když není, jsem spokojená. Všechno si hrozně užívám, ceremoniál i olympijský oheň,“ jmenuje své největší zážitky.

Snem sedminásobné mistryně České republiky v taekwondu jsou seniorské olympijské hry v brazilském Rio de Janeiru za 2 roky. „Budu se snažit, a makat jako doteď, doufám, že by to mohlo vyjít,“ vyhlíží Adriana Šimánková.

Jan Kodet, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme