Nevím, čím mě doktor nadopoval, usmívá se brankář házenkářů Štochl

Čeští házenkáři předvedli na mistrovství světa v Kataru výborný výkon. Po třech porážkách jasně porazili v základní skupině Island 36:25 a udrželi naději na postup do osmifinále. Ke hvězdám zápasu patřili jedenáctigólový Filip Jícha, a také nejzkušenější hráč národního týmu - gólman Petr Štochl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistrovství světa v házené v Kataru - Petr Štochl

Mistrovství světa v házené v Kataru - Petr Štochl | Foto: Alžběta Vejrosotová chf.cz

„Jsem lehce nachlazený, Martin (druhý brankář Galia, pozn. red.) taky, takže s tím bojujeme. Nevím, čím mě nadopoval. Budu se ho muset zeptat,“ usmívá se hrdina zápasu s Islandem, brankář Petr Štochl.

Po sérii vynikajících zákroků v úvodu deptal český brankář Islanďany celý zápas. „Je velmi příjemné, když brankář na začátku chytne něco navíc. Sebevědomí ohromně roste a platí to i o mně,“ přiznává 38letý házenkář.

Přehrát

00:00 / 00:00

S reprezentačním zápasem Petrem Štochlem mluvil přímo v Kataru reportér ČRo Mirko Vasić

Národní tým Islandu téměř celý zápas gólově odskakoval. Štochl zakládal výbornými zákroky rychle protiútoky a národní tým ustál také krizovou situaci ve druhém poločase, kdy chvíli hrál ve dvojnásobném oslabení.

„Máme velmi šikovné hráče. Je to nově se tvořící tým, mladí hráči. U těch je extrémně znát, když se daří. Když tým funguje, víc si věří, pustí se do lepších situací, vezmou si střely, které by si nevzali, kdyby se nedařilo. Měli jsme výrazně větší chuť než Island,“ všiml si brankář Štochl.

Fantastický Štochl udržel naděje házenkářů. Češi porazili Island 35:26

Číst článek

O postupu ze skupiny rozhodnou poslední zápasy ve skupině, záležet bude i na zápasu Islandu s Egyptem. „V první řadě musíme koukat na naše ruce, protože musíme porazit Alžírsko, to je bez debat, ať nám to pomůže postoupit, nebo ne,“ burcuje gólman Füchse Berlín.

Výsledek předchozího zápasu skupiny ale Češi zřejmě znát budou. „Budeme-li ho vědět, a to vědět budeme, protože tady se tomu nelze vyhnout, nebudeme se na výsledek koncentrovat,“ slibuje Petr Štochl.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme