Noční časovka - show na startu cyklistické Vuelty

Docela netradičně vystartují dnes cyklisté do posledního velkého etapového závodu sezóny. Pořadatelé se snažili vymyslet co nejoriginálnější začátek, a to se jim, zdá se, povedlo. Co jiného se dá ještě říci o noční týmové časovce?

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peloton v Meise.jpg

Peloton v Meise.jpg | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Na první pohled to vypadá jako pěkně sadistický nápad. Týmová časovka, kdy se do jednoho vláčku natěsná devět cyklistů a 60ti kilometrovou rychlostí sviští městem, je sama o sobě disciplína dost o ústa.

Ale také proto, že v Seville, kde se pojede, je vedro přes 40°C, pořadatelé naplánovali start prvního týmu na čas 22:04. Chladněji bude možná, ale větší tma určitě. Otázkou je, jestli na sebe cyklisté uvidí tak, jak bude potřeba.

Přehrát

00:00 / 00:00

Noční časovka - show na startu cyklistické Vuelty

,,Pokud bude slabé osvětlení, tak to bude drsné. Devět závodníků je na sebe nalepených na milimetr. Navíc tam přehlédnout díru, kanál,“ přemítá Tomáš Konečný, bývalý cyklista.

Asi je i rád, že za jeho časů pořadatelé podobné vylomeniny nevymýšleli. Na druhou stranu se nebojí, že by organizátoři něco podcenili nebo zanedbali.

,,Určitě to osvětlí tak, aby to byla show pro diváky a ne špatné pro závodníky. Ale etapa skončí o půlnoci, než se dostanou do postele – nakonec usnou ve 3 v noci a ráno jedou další etapu,“ vžil se Konečný zpět do kůže cyklistů.

Ovšem vítěz jedné etapy na Vueltě v roce 2001 - Tomáš Konečný - vše okomentoval ještě jednou cyklistickou pravdou: ,,Úvodní etapu jede všech 180 závodníků, všichni to mají stejné.“

Takže i pro Romana Kreuzigera, který by se svým týmem Liquigas mohl pomýšlet v týmové časovce hodně vysoko. Bez ambicí ale nebudou ani týmy jako Garmin a HTC. A výsledky týmové časovky se každopádně dozvíme až chvíli před půlnocí.

Tomáš Kohout, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme