Nowitzki zařídil v NBA výhru Dallasu v New Yorku střelou s klaksonem

Třetí vítězství na soupeřově palubovce za sebou si v nočním programu NBA připsali basketbalisté Dallasu díky přesné ruce Dirka Nowitzkého. Německý veterán ani ne sekundu před koncem zacílil na koš, vystřelil, míč se odrazil od obroučky, ale nakonec skrze ní po klaksonu propadl. Mavericks tak zvítězili v New Yorku 110:108.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dirk Nowitzki se snaží uvolnit se přes Carmela Anthonyho pro střelu, která nakonec byla úspěšná a rozhodla o vítězství Dallasu

Dirk Nowitzki se snaží uvolnit se přes Carmela Anthonyho pro střelu, která nakonec byla úspěšná a rozhodla o vítězství Dallasu | Zdroj: ČTK

Na kostce v hale Madison Square Garden svítilo 1:37 minuty do konce čtvrté čtvrtiny a Dallas kráčel za pohodovým vítězstvím, protože vedl nad Knicks o osm bodů. Jenže pak rychle proměnil svůj nájezd do koše rozehrávač Felton, který pak vybídl ke skórování Chandlera. Ten dostal míč skrz obroučku, přestože byl faulovaný, a hlavně trefil i nařízený trestný hod.

Druhou ztrátou v tomto úseku hry ještě více zkomplikoval situaci texaského celku Ellis. A když pak Anthony, autor 44 bodů, dal svou sedmou trojku v utkání, bylo vyrovnáno. Knicks ovšem v posledním útoku nestihli ani včas vystřelit.

Dallas měl tak necelých 10 sekund na rozhodující střelu. Tu si vzal přes dotěrnou obranu hvězdy New Yorku Carmela Anthonyho právě Nowitzki. Pětatřicetiletý rodák z Würzburgu se ani z šesti metrů a přes těsnou obranu se střelou z odskoku nemýlil.

76ers a Celtics stále klesají tabulkou

Čtvrté vítězství po sobě vybojovali hráči Golden State Warriors, kteří vyhráli v Detroitu 104:96. Los Angeles Clippers s pomocí 16 trojek zvítězili v New Orleans 123:110.

Nejhorší výkony v posledních týdnech v NBA podává Philadelphia, která prohrála už pojedenácté v řadě, tentokrát nejhoršímu celku soutěže Milwaukee 110:130. Boston podlehl na palubovce v Utahu místním Jazz 98:110.

NBA:
Philadelphia - Milwaukee 110:130
Detroit - Golden State 96:104
Utah - Boston 110:98
New Orleans - LA Clippers 110:123
New York - Dallas 108:110

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme