O budoucnosti v reprezentaci mám jasno, říká Hana Horáková

Fanoušci a odborná porota rozhodli, že nejlepší basketbalistkou Evropy byla v minulém roce Hana Horáková. Tedy kapitánka české reprezentace, kterou na zářijovém mistrovství světa dovedla v domácím prostředí ke stříbrným medailím a byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou šampionátu. S Hanou Horákovou jsme si povídali v odpoledním Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anketa Sportovec roku 2010 - Hana Horáková, basketbal

Anketa Sportovec roku 2010 - Hana Horáková, basketbal | Foto: Vojtěch Bureš | Zdroj: Český rozhlas

Hanko, tušila jste, že byste zmíněné ocenění mohla získat? Přece jen, světový šampionát vyhrály Američanky, český tým bral stříbro a vy jste byla jeho ústřední postavou.
"Netušila jsem to, ani moc podobné ocenění nesleduji. Ale říkali mi to doma, kamarádi hlasovali, takže jsem nějaké podvědomí měla. Ovšem vůbec jsem to nečekala."

Dostala jste jasně nejvíce hlasů od basketbalových odborníků i příznivců. Těší ocenění od jedné nebo druhé skupiny více?
"Těší mě to hodně, jak od fanoušků, tak od odborníků. Manžel mi přeposílal článek, který vyšel v brněnských novinách a je vidět, že odborníci sledují nejen mě, ale celý český basketbal. A to si myslím, že je velký úspěch."

Přehrát

00:00 / 00:00

O budoucnosti v reprezentaci zatím mluvit nechci, říká Hana Horáková

Mělo ocenění nejlepší basketbalistka Evropy už nějaký ohlas ve Fenerbahce Istanbul, od této sezóny vašem klubu?
"Všichni mě tady strašně gratulují, ale je to uprostřed sezony, takže jsme si dali maximálně kafe a to je tak všechno. Máme před zápasem a kafe je jediný, co jsme si mohli ráno před zápasem koupit."

Určitě by vám nebylo proti mysli být nejlepší basketbalistkou starého kontinentu i za tento rok. K tomu by ale bylo asi potřeba uspět na mistrovství Evropy v Polsku. Už máte v tomto směru jasněji, tedy Vy a pokračování v reprezentaci?
"Mám v tom jasno, ale zatím si to nechám pro sebe, protože jsem to neřekla ani ostatním lidem."

Jak jste vlastně spokojená ve Fenerbahce Istanbul, se kterým vás příští týden čeká čtvrtfinále Evropské ligy?
"Družstvo je naprosto v pohodě. Je složené z poloviny z cizinek a z poloviny z domácích hráček. Cizinky si dost rozumíme, s Turkyněmi je to složitější, protože preferují mluvení v turečtině a my jím vůbec nerozumíme. Ale když něco potřebujeme, tak nám taky pomůžou. Po téhle stránce je to také v pohodě. I trenér je v klidu, daří se nám, takže to všechno probíhá dobře."

Filip Šedivý, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme