Odznak všestrannosti olympijských vítězů zaplnil pražskou Julisku

České sportovní legendy obklopené davem soutěžících školáků - takový obrázek byl a bude k vidění dnes a zítra na stadionu v Praze na Julisce, kde probíhá celostátní finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odznak všestrannosti olympijských vítězů

Odznak všestrannosti olympijských vítězů | Foto: David Kubíček

Pod něj se podepsali zlatí desetibojaři Robert Změlík a Roman Šebrle.

„S Robertem jsme vyrostli na odznaku zdatnosti, a tak jsme se ho pokusili vzkřísit. Samozřejmě se snažíme v dětech probudit touhu a chuť po sportu, která v nich je,“ popsal vznik celého projektu Roman Šebrle.

„Tohle už je celostátní finále a dalo docela práci se sem probojovat. Zapojilo se 200 000 dětí a doufáme, že v budoucnu to bude ještě víc,“ dodal olympijský vítěz v desetiboji.

Přehrát

00:00 / 00:00

Snažíme v dětech probudit touhu a chuť po sportu, říká Roman Šebrle

Soutěže odehrávající se na stadionu na Julisce provází opravdu hutná atmosféra a mohlo by se zdát, že několik stovek soutěžících, kteří se pohybují na ploše stadionu, nemyslí na nic jiného, než na dosažení co nejlepšího umístění.

Ale omyl. Jakmile začala autogramiáda úspěšných českých olympioniků, okamžitě se ocitli v obležení. Mezi těmi, kteří přišli rozdávat autogramy a pokochat se pohledem na sportující děti, nechybí ani diskař Imrich Bugár.

„Absolvoval jsem každý ročník. Má to úspěch, děti to baví, takže je to super akce,“ usmívala se diskařská legenda.

Mezi sportovními hosty nebyli ovšem jenom věhlasní atleti, ale také někdejší kapitán hokejové reprezentace František Pospíšil.

„Zúčastňuji se této akce pravidelně. Jestliže je mladý adept všestranný, tak pochopitelně má vstup do speciální disciplíny usnadněný. A od toho se to jenom odvíjí,“ přidal bývalý kladenský hokejový obránce.

„Prokousat až do republikového finále nebylo nejlehčí, ale máme dobré předpoklady, abychom zde byly. Vděčíme za to hlavně svým učitelům, že s námi mají trpělivost trénovat,“ dodaly na závěr dvě čekatelky na podpis z Moravské Třebové.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme