Pád z kola trenéra Dolečka nezastavil, už je s Ondřejem Synkem v dějišti MS

Skifař Ondřej Synek se musel na začátku mistrovství světa obejít bez svého trenéra Milana Dolečka staršího. Ten před odletem do Amsterdamu upadl na kolečkových bruslích a skončil v nemocnici. A rozhodně to pro něj nebyly v tomhle roce první zdravotní potíže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skifař Ondřej Synek

Skifař Ondřej Synek | Foto: Ondřej Synek - oficiální stránky

„Doktor říká, že už jsem starý, špatně koordinuji pohyby a zhoršuje se pozornost, takže se vše nějak vrší,“ říká Milan Doleček starší, pro kterého všechno začalo už v zimě. Nejprve zranění na lyžích, později plicní embolie, pád na kole, problémy se zády a teď nehoda na kolečkových bruslích.

Poslední zranění se stalo těsně před vrcholem sezony. „Ondra odletěl v pátek večer, ten samý den mě pustili z JIP, tak jsem měl pocit, že se nestihnu za ním dostat. Bál jsem se, že bych mu to mohl pokazit,“ popisuje nepříjemnou situaci Milan Doleček starší.

Přehrát

00:00 / 00:00

S trenérem Ondřeje Synka Milanem Dolečkem mluvil reportér ČRo Mirko Vasić

Stále na něm jsou viditelné známky zranění včetně zlomeného palce na ruce nebo stehů na hlavě. Do Amsterdamu ale nakonec mohl ve středu odcestovat.

„Měl jsem příslib od lékařů ze Střešovic, že když se to bude dobře vyvíjet, mohl bych důležité závody stihnout a dojet jsem na jako funkční trenér, ne jako trenér přes počítač,“ směje kouč skifaře Ondřeje Synka.

I když se pocitově cítí dobře, stále na sebe musí dávat pozor. „Upozornili mě na skrytá nebezpečí. Nesmím jezdit na kole ani běhat. Nemám se rozčilovat, takže zkouším dělat vše s nadhledem a jsem spokojený, že můžu něco dělat a ovlivnit,“ těší trenéra, který už byl u vítězného čtvrtfinále svého svěřence.

A pro rozhodující pokračování světového šampionátu bude Ondřeji Synkovi hlavně psychickou podporou „To je asi to hlavní – není na to sám. Můžeme vše probrat a třeba se vypovídat,“ uzavírá Milan Doleček starší.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme