Pátek 13. Karla Abraháma

Byl nejrychlejší, ale pak jen smutně sledoval trosky svého motocyklu. Tak takhle prožíval Karel Abrahám dnešní první trénink na Velkou cenu Brna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Abrahám

Karel Abrahám | Foto: Motožurnál

Šťastně nešťastný byl pátek třináctého pro českého jezdce Karla Abraháma. V prvním tréninku na nedělní Velkou cenu Brna nejprve zajel na Masarykově okruhu nejrychlejší čas, jenže pak téměř rozbil svoji motorku.

Přesto jeho jméno zůstalo ve výsledkové listině na druhém místě a to znamená jediné. Karel Abrahám může v Brně bojovat o stupně vítězů nové třídy MOTO2.

Výsledky mluví jasně - v předchozích dvou závodech dojel čtvrtý a pátý, dneska už prakticky po třetině tréninku zajel čas, který byl téměř k nepřekonání. Dvě tisícinky, které ukrojil Španěl Nieto na konci tréninku jsou nicotné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pátek 13. Karla Abraháma

„Já bych si to pořád nepřiznával. Řeknu si, že patřím k favoritům a snad tu bednu zvládnu udělat. Když si na ní jednou vylezu, tak řeknu, že je to možné udělat jí znova. Do té doby zůstanu při zemi. Kdyby se to podařilo, budu šťastný, ale favoritů je tu spousta a udržet se vepředu není jednoduchý,“ brání se roli favorita Karel Abrahám.

Už i proto, že nejprve je potřeba dojet do cíle, což se dnes Abrahámovi obrazně řečeno nepovedlo. Své vystoupení skončil už zhruba v polovině tréninku po velmi ošklivě vypadajícím pádu, jehož vysvětlení je téměř neuvěřitelné.

“ My jsme měli problémy s telemetrií, tak se to bude těžko analyzovat. Myslel jsem si, že je to blbost, ale je to jediné vysvětlení, že jsem tam kopnul jedničku místo dvojky a jak jsem pustil spojku, tak to šlo do smyku a spadl jsem.“

Naštěstí se to obešlo bez zranění a i když z motorky doslova odlétávaly jednotlivé díly, pak jich prý mají docela dost na to, aby se na ní zítra dalo zase jet.

„Uvidíme. Chlapi to budou muset rozebrat, jestli je všechno v pořádku. Bohužel poprvé mi dali tři kamery na motorku a jsou nějaké poničené. Jednu nemáme vůbec, takže uvidíme.“

Druhé místo nic neznamená

Před rokem skončil Karel Abrahám v závodě hned v první zatáčce a tak věří, že si smůlu pro letošní rok vybral už dnes, byť druhé místo v úvodním tréninku je hodně příjemné.

„Samozřejmě jsme rád za to druhé místo a štve mě, že jsem spadl. To druhé místo, ale teď vůbec nic neznamená. Je to jen dobrý nášlap na další jízdy zítra a hlavně v neděli . Musím se snažit dál a hlavně v kvalifikaci,“ ví dobře Karel Abrahám.

Abrahámovo nadšení ostře kontrastovalo se smutkem Lukáše Peška, který předvedl až 30-tý čas. Byl jen o pár desetinek lepší než Patrik Vostárek, který v Moto 2 na poslední chvíli zaskočil za zraněného Rusa Leonova.

„Nevím, prostě špatné. Asi je toho víc. Určitě nastavením počínaje. V zázraky nevěřím a sám nevím, co se bude dělat, nebude dělat,“ stýská si LukášPešek.
Kvalifikace pro nedělní závod startují v Brně v sobotu ve 13 hodin.

Eva Kézrová, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme