Plavkyně Baumrtová má bronz z ME

Česká plavkyně Simona Baumrtová vybojovala na mistrovství Evropy v nizozemském Eindhovenu bronzovou medaili. Její umístění na stupních vítězů v závodě 50 metrů znak se ale nečekalo, největší doménou devatenáctiletá Baumrtové je totiž znakařská dvoustovka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plavkyně Simona Baumrtová

Plavkyně Simona Baumrtová | Foto: archiv Simony Baumrtové

Poslední cenný kov získalo české plavání před šesti lety, kdy ji na stejné trati získala ve Vídni Ilona Hlaváčková. Baumrtová měla nejrychlejší čas už v semifinále.

,,Skoro celé vyhlášení jsem probrečela, je to úžasné," říkala Baumrtová ve Sportžurnálu. ,,Měla jsem strach, že výhra v semifinále mě ovlivní i ve finále. Tam jsem se soustředila na všechny prvky - startovní reakci, vlnění, obrátku. A když jsem při domatu viděla u svého jména trojku - bylo to nepopsatelné."

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Simony Baumrtová s moderátorem Filipem Šedivým

,,Vím že se to nemá říkat, ale už je mi skoro jedno, jak tu dvoustovku zaplavu. Půjdu tam s čistou hlavou a radostí, že už se mi to povedlo na padesátce."

50 m znak:
1. Jovanovičová (Chorv.) 27,10, 2. Gemová (It.) 27,13, 3. Baumrtová 27,30,... v rozplavbách 20. Řehořková 28,51, 21. Strapková (všechny ČR) 28,53.

Martin Charvát, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme