Plochodrážníci Slaného vyzvou v semifinále extraligy pražskou Markétu

Motorističtí fanoušci ve středních Čechách mají dnes svátek. Na plochodrážním stadionu ve Slaném se pojede první semifinálový závod extraligy. Domácí tým vyzve pražský Auto klub Markéta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

plochodrážní jezdci

plochodrážní jezdci | Foto: Auto klub Markéta při PSK Olymp Praha, Wojta Zavřel

„Těším se hodně, před domácími fanoušky se jezdí nejlépe. Počasí nám zatím moc nepřeje, dráha byla dost promočená. Ale uvidíme, snad se dá dráha do kupy. Bylo by to fajn, už jsem totiž dlouho nezávodil,“ těší se Eduard Krčmář, jeden z nejlepších juniorů v celé české extralize, který už nakouknul i do seniorské reprezentace.

Právě počasí je možná jedinou neznámou před semifinálovým závodem. To sestavy jsou jasné. Auto klub Markéta přijede s posilami Britem Batchelorem a Polákem Okoniewskim, za domácí nastoupí dvojice Poláků Jamrog, Ulamek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se zástupci Slaného i Markéty mluvil před prvním extraligovým semifinále na ploché dráze Petr Kadeřábek

„Kluci jsou rozjetí, všichni jsou v dobré formě. Pozvali jsme si Okoniewskeho s Batchelorem, tým máme dobrý. Teď jde jen o to, aby to kluci předvedli i na dráze,“ říká manažer soupeře Tomáš Topinka.

Přesto nelze před závodem jednoznačně označit tým z Markéty za jasného favorita. Právě nepřízeň počasí nahrává do karet jezdcům ze Slaného. Dráha bude po vydatných deštích z posledních dnů hodně rozměklá.

„Hlubší dráha se nám osvědčila už v minulém závodě, kluci z Markéty z ní moc nadšení nebyli. Sice jsem dvakrát upadl, ale dráha mi vyhovovala. Zase ale nesmí být promočená moc, pak už by byla nebezpečná,“ popisuje Krčmář.

Závod začne na plochodrážním stadionu ve Slaném v 17 hodin. Odveta se pojede v Praze na Markétě 16. září.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme