Posádka s Ondrou Synkem se nedá odmítnout, říká kormidelník Hejdušek

Veslaři pražské Dukly od roku 1979 pravidelně vyhrávají populární závod osmiveslic o Primátorský štít. Ani při dnešním sto prvním ročníku neměli tuto šňůru vítězství přerušit. Zvláště když jejich elitní posádku posílil skifař Ondřej Synek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Primátorky 2008

Primátorky 2008 | Foto: Monika Horská

„Už jenom to jméno Ondra Synek dokáže nahnat strach. Sedí přede mnou na veslovodu, tak mi konečně ukáže, jak se vesluje ve světové špičce,“ těší se na finálový závod jeden z nejmladších členů favorizované osmy pražské Dukly, Jakub Podrazil.

A nijak se neobává ani zatáčky, která může veslařům trochu zkomplikovat cestu do cíle u Palackého mostu. Od toho je tu přece kormidelník!

Přehrát

00:00 / 00:00

Posádka s Ondrou Synkem se nedá odmítnout, říká kormidelník Hejdušek

„Ondra Hejdušek to má zmáklý. Pro něj je to denní chleba. Už to jel tolikrát, že se zatáčky opravdu nebojím.“

Zkuste se zeptat Oldřicha Hejduška, kolikrát už se vydal na trať Primátorek.

„Nevím to úplně přesně, ale kolem třiatřiceti účastí to bude,“ říká muž, který je známý tím, že už několik let po závodě prohlašuje: Tak tohle zaručeně byly moje poslední Primátorky. A co ho přimělo, aby i tentokrát změnil názor?

„Když za vámi přijde posádka s Ondrou Synkem, to se prostě nedá odmítnout.“ Kormidlovat loď, která půjde do finále v roli papírového favorita, to je docela příjemná vize. Oldřich Hejdušek ale nepočítá s tím, že by si na trati mohl v poklidu číst noviny.

„Je pravda, že Dukla to vyhrává 34 let, ale Dukla nestaví jenom jednu osmu na vítězství. Je nás několik skupin a i rivalita mezi skupinami je cítit. Takže si to budeme muset vybojovat. Číst noviny se u toho nedají, budu nervózní a myslím si, že jedna z Dukel vyhraje. Doufám, že to budeme my.“

A jak to dopadne, to budeme vědět pár minut po poledni.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme