Povodně zkomplikovaly slalomářům sezonu. Spolu s reprízou ME se blíží i MS

Vinou velké vody ztroskotal na začátku června první důležitý závod letošní sezóny vodních slalomářů - evropský šampionát pořádaný v Bratislavě. A od té doby visela ve vzduchu otázka: Povede se najít pro tuto soutěž jiný termín?

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Štěpánek a Jaroslav Volf

Ondřej Štěpánek a Jaroslav Volf | Foto: Pavel Kvapilík

"První náhradní varianta byla konec září, pak se to změnilo na polovinu srpna, teď se to ještě o týden posunulo," rekapituluje šéftrenér české reprezentace Jiří Pultera.

Samozřejmě také ví, že závěr sezóny bude pro slalomáře oproti původnímu scénáři hodně náročný. Na odpočinek po mistrovství Evropy bude totiž minimum času, protože už 8. září začíná ve slovinském Tacenu světový šampionát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Povodně zkomplikovaly slalomářům sezonu. Spolu s reprízou ME se blíží i MS

Z pohledu závodníků je tu alespoň jedna polehčující okolnost. "Tratě jsou si naštěstí hodně podobné. Mají velký spád. Teď jsem trénovali týden v Tacenu, tak by nám to mělo pomoci i Čunovu," věří Pultera.

Slalomáři v průběhu sezóny nemají mnoho příležitostí ukázat se na velkých mezinárodních akcích. Až dosud absolvovali tři závody Světového poháru. Po několikatýdenní pauze tedy mohou být zvědavi, s jakou formou se potkají za pár dní na mistrovství Evropy.

"Každý závod je lepší než žádný závod. Kdybych ale říkal, že ten přesun nebyl žádnou komplikací, lhal bych," dodává trenér Pultera, který musel oželet důkladnější přípravu na zářijový světový šampionát v Tacenu.

Která loď je ta správná?

Deblkanoisté Volf a Štěpánek kromě toho řeší ještě jedno dilema, které je pro ně od začátku sezóny věčně zeleným tématem: Na které lodi jezdit? Na té, která už ledacos pamatuje, nebo na nové, se kterou se až dosud nestačili stoprocentně skamarádit?

"Největší problém nové lodi byl ten, že jsme neměli čas si na ni zvyknout. Dostali jsme ji jen pět dnů před závody a necítili se v ní dobře, takže na původní mistrovství Evropy a Světové poháry jsme zvolili starší loď. Teď už na nové jezdíme asi deset dnů."

A spolužití s novou lodí je prý podle dobrozdání Ondřeje Štěpánka den ode dne lepší.

"Plánujeme, že dva hlavní zbývající závody odjedeme na té nové,"potvrzuje Jaroslav Volf, že evropský i světový šampionát okusí plavidlo novější.

Aleš Procházka, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme