Pro veslaře je Dukla, pro veslařky Slávie

Pokud má některý talentovaný veslař odvážné plány a chtěl by se dočkat profesionálního zázemí, nechává si zdát o tom, jak bude jednou oblékat dres pražské Dukly. Ženy a dívky mají zase na břehu Vltavy jiné zaslíbené místo - loděnici Slávie. Právě tam se soustřeďují nejlepší české závodnice a nechybí mezi nimi ani protagonistka dnešního 98. ročníku Primátorek, Jitka Antošová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jitka Antošová si jede pro vítězství v závodě skifařek, který se jel 5. června v Praze v rámci 98. ročníku Primátorek

Jitka Antošová si jede pro vítězství v závodě skifařek, který se jel 5. června v Praze v rámci 98. ročníku Primátorek | Zdroj: ČTK

„Určitě jsem spokojená, doufám, že to bude pokračovat a že se případně budu ještě zlepšovat,“ svěřuje se závodnice, která začínala s veslováním v Děčíně a už v juniorské kategorii se dočkala výrazných úspěchů na mezinárodní scéně.

Do pražské Slávie ji nedávno následovala mladší sestra Lenka a v loňském roce obě utvořily posádku dvojskifu. V letošní sezóně, alespoň prozatím, změnily repertoár.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aleš Procházka si povídal s vítězkou Primátorek Jitkou Antošovou

V úvodním závodě Světového poháru v Mnichově startovaly jako sólistky a totéž si vyzkoušely i dnes. V obou případech , tedy i na vltavské trati s atypickou zatáčkou, byla Jitka Antošová rychlejší.

„Samozřejmě Lenka, která se mnou jezdí na dvojskifu je také hodně kvalitní závodnice, takže do zatáčky jsme v podstatě jeli spolu. Svou roli tam sehrálo asi i kormidlování. Teď jsme spolu jeli osmu, ale žádný rozostřený souboj to nebyl,“ připomněla Jitka Antošová po dnešním závodě.

Společné účinkování v posádce slávistické osmy bylo pro ni a pro její sestru jakousi rozcvičkou na pokračování Světového poháru. Také tam by už měly znovu zasednout do jedné lodi.

A co měly loňské a letošní Primátorky z jejího pohledu společného? Především to, že v obou ročnících si připsala dvě vítězství a že jako cenu získala hodinky.

„Loni, protože jsem vyhrála na skifu i na osmě, tak jsem měla dvoje stejné, tak jsem dala jedny prostřední sestře a ty letošní jsem ještě neviděla.“

Na dlouhé prohlížení hodinek však asi nebude čas. Nejdřív přijdou na řadu oslavy dnešního úspěchu a pak už je vystřídají další závodnické plány. Forma, se kterou Jitka Antošová vstoupila do této sezóny, je rozhodně příslibem. „Teď v Hamburku pojedeme na dvojskifu a budeme se snažit zajet co nejlépe, uvidíme.“

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme