Raboň: výsledek žádná bomba, ale mám novou motivaci

Němec Tony Martin se po třech třetích místech za sebou radoval ze zlaté medaile v časovce na mistrovství světa. Na cyklistickém šampionátu v Kodani porazil druhého Brita Wigginse a dlouho nepřemožitelného vládce - Švýcara Cancellaru. Čeští cyklisté o sobě moc vědět nedali. Nejvíce ve chvíli, kdy do cíle přijížděl Jiří Hudeček a hned v dalším záběru kamer na trať vyrazil František Raboň.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Raboň

František Raboň | Foto: František Raboň

Když proťal cílovou pásku, stopky mu naměřili čas 58 minut a 23 sekund, což posléze stačilo na 21. místo. Na otázku Tomáše Kohouta ale František Raboň nejdřív upřesnil, jak dlouho před mistrovstvím na kole nezávodil.

Pět týdnů od závodu v Hamburku, ale od etapového závodu dokonce šest. Bylo to znát. Ať už je výsledek jakýkoliv, jsem se svým výkonem spokojený, protože takováhle časovka je o výkonnosti. Nezaznamenal jsem žádnou slabší chvilku, i když pocitově lépe se mi jelo v druhé kolo. Už dlouho jezdím s prvotřídními jezdci, jakými jsou Wiggins, Martin, Cancellara, a proto jsem věděl, že to bude hodně těžké. Jsem prostě spokojený.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cyklista František Raboň po časovce na MS v Kodani

Když jste projel cílem, bylo z toho průběžné osmé místo. Při mezičasech jste se pohyboval okolo dvanáctého, takže zrychlení tam bylo. Co jste říkal na téměř minutovou ztrátu na zatím vedoucího závodníka? Dá se i podle toho výkon poměřovat?

Zrovna Djačenko nepatří mezi elitní závodníky, spíš mu to dnes opravdu sedlo. Když svůj výkon tedy vztáhnu na něj, 50 vteřin ztráty je zklamání. Tohle jsou právě ti lidé, které bych měl porážet, abych v top desítce byl.

Boj o první desítku tedy nevyšel, přesto jste spokojený. Jsou to aspoň trochu rozporuplné pocity, nebo vážně spokojenost převládá?

Bohužel jsou. Jak jsem říkal, cítil jsem se dobře. Dá se to i změřit, protože jsem jel, dá se říci, na nejtěžší převod. A to jak po větru, tak i na pár úsecích proti jsem zařadil 56/11 a dokázal to utočit. Známky síly tedy byly, akorát chyběl závodní švih. Snažil jsem se to i v šestitýdenní přípravě nahrazovat jízdou za autem, ale to nestačilo. Ideální byl pětietapový závod v posledním měsíci. Bohužel můj tým končí, takže účast na závodech omezil. Na druhou stranu nechci se na tohle vymlouvat. Měl jsem přes měsíc na speciální přípravu.

Jak vás to motivovalo, protože za chvíli už začínáte přípravu na další sezonu a v novém týmu?

Výsledek není žádná bomba, ale vnitřně jsem spokojený, protože takhle dlouhou časovku jsem v sezoně nejel. Budu se z toho snažit brát to pozitivum, že mám v Quick stepu na čem zapracovat. Mám před sebou novou motivaci a já chci v nové sezoně potvrzovat, že aspoň mezi časovkářskou širší špičku pořád patřím.

Tomáš Kohout, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme