Roman Kreuziger zůstává na Tour tajemný

Cyklisté na Tour de France mají za sebou skoro celý druhý den volna. A zítra dostanbou zase pořádně zabrat. Čeká je totiž zřejmě rozhodující etapa celého závodu. Výjezd na Tourmalet – a to z té těžší strany. Jak je na tom Roman Kreuziger? Otázka, na kterou není snadné dostat odpověď.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Kreuziger (vlevo) a Ivan Basso před startem Tour de France

Roman Kreuziger (vlevo) a Ivan Basso před startem Tour de France | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

První etapy v Pyrenejích Romanu Kreuzigerovi zrovna nevyšly. Ve stoupání na Ax 3 Domaines chytil ztrátu na nejbližší soupeře a nebylo mu d zpěvu. Další den přiznal, že už je to lepší, ale že už má lepší morálku. Byl tedy v Pyrenejích demoralizovaný?

„Byl jsem psychicky demoralizovaný. Překvapilo mě kolik lidí tam bylo, ale říkám, je to pořád jenom sport. Každý rok je jiný, takže z téhle stránky jsem tomu nějak nepodléhal,“ použil Roman Kreuziger jednu ze svých oblíbených odpovědí na této Tour.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Kreuziger zůstává na Tour tajemný

Už dříve také tvrdil, že si možná „vystoupí“ – tedy chytí ztrátu v etapě do Pau, aby mohl na Tourmaletu zaútočit třeba na etapový triumf. Ale protože dojel v pelotonu, zdá se, že se útok nechystá.

„Je třeba to brát s nadhledem a když se nepovede být do desítky, což se stát může, tak je třeba změnit trochu strategii,“ říká Roman Kreuziger. Ovšem tu, jakou si plánuje v poslední horské etapě na Tour, neprozradil.

Prý na to sám přijde až…„Během prvních 50-60 kilometrů člověk pochopí jaké ty nohy jsou, takže potom může začít přemýšlet co se dá vymyslet,“ zůstává Roman Kreuziger poněkud tajemný.

Budeme to analyzovat

A pokrok nenastal ani v další otázce. Tedy jestli prozradí, kde s týmem udělali v Pyrenejských etapách chybu, když už ji tedy odhalili.

„Samozřejmě bude potřeba analyzovat po Tour, proč ten druhý týden byl takový jaký byl. Proč tam bylo pár těch etap, které nebyly úplně podle představ, ale jak říkám , to se bude analyzovat až pak po Tour.“

Co ale Roman Kreuziger alespoň napůl vyloučil, jsou zdravotní potíže. S těmi se potýká třeba jeho týmový kolega a vítěz letošního Gira Ivan Basso.

„Samozřejmě onemocněl nám Kuchynsky, teďka Ivan. Všichni jsme to tak nějak trochu chytli to nachlazení, ale myslím, že to není nachlazení. Budeme to muset analyzovat potom,“ není dál konkrétní Roman Kreuziger.

Zůstává v Liquigasu

Za to rozhodně prohlásil, že v Liquigasu hodlá zůstat minimálně další rok a že se nezabývá řečmi o možném odchodu do jiné stáje.

„Mám smlouvu s Liquigasem, takže nevím o ničem. Ta opce je platná, to není jako ve fotbale. To by se muselo něco stát, aby Liquigas nebyl, ale tím, že Liquigas pokračuje, tak ta opce je normálně platná. Já jsem s nikým kontakt neměl, takže to jsou pro mě všechno jenom bláboly,“ říká Roman Kreuziger.

Tomáš Kohout, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme