S Austrálií si volejbalistky poradily hladce, na tým ale začíná dopadat únava

World Grand Prix volejbalistek zatím přináší českému týmu jen radost. Tým italského trenéra Parisiho zvládl i druhé utkání a v tabulce zatím neztratil ani bod.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát | Foto: Český volejbalový svaz

Dva zápasy dvě vítězství. Taková bilance těší nejen trenéra české volejbalové reprezentace, ale i hráčky. „Bylo to těžké utkání,“ oddechla si blokařka Veronika Trnková po výhře nad Austrálií.

Aneta Havlíčková hrála tak, jak to umí. Když teklo českému týmu do bot, přidala na síle. Podle ní Australanky nepředvedly nic světoborného, o to byla pozice český volejbalistek těžší.

Přehrát

00:00 / 00:00

V kazachstánském Almaty sledoval výkony českých hráček redaktor Deníku Kamil Jáša

„Samozřejmě s takovým soupeřem je mnohem horší hrát než se silnějším, protože je těžší udržet koncentraci. Já myslím, že jsme s tím měly trochu problém, protože jsme byly ze včerejška unavené,“ vysvětlovala Havlíčková.

„Kumuluje se už hodně únava. Časový posun je znát,“ přiznala Veronika Trnková.

Důležité je vždy přesně dodržet taktické pokyny. Podle Trnkové se trenér Parisi nachystal pečlivě. Všechno co věděl, předal svým hráčkám.

„Trenér nám řekl o jejich nejlepších hráčkách, o směrech útoků, jak a na koho máme servírovat. Během zápasu se něco málo změnilo, to se ale doladilo,“ říká blokařka českého týmu.

Austrálie nepůsobila úplně nejistěji. Zápas zdramatizovala jen ve třetím dějství. Zdálo se, že Češkám stačí hrát opatrněji, tolik netlačit na pilu a nekazit.

„Australanky dobře čapaly, takže jsme měly problém balón složit na zem. Ve třetím setu jsme nakupily zbytečné chyby, které jsme pak musely dotahovat,“ popsala krátké zaváhání Aneta Havlíčková.

Posledním soupeřem v Kazachstánu bude pro české volejbalistky jeden z nejsilnějších týmů turnaje, a to výběr domácích hráček.

Kamil Jáša, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme