Skifaři Synek a Knapková jsou počtvrté mistry Evropy

Skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková si v Bělehradě dojeli pro čtvrté zlato z evropského šampionátu v kariéře. Oba přitom obhájili svoje tituly z loňského mistrovství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skifař Ondřej Synek se raduje z vítězství v závodě mistrovství Evropy ve španělské Seville

Skifař Ondřej Synek se raduje z vítězství v závodě mistrovství Evropy ve španělské Seville | Zdroj: ČTK

Synek se od startu držel na vedoucí pozici, než se před něj na závěrečných 500 metrech dostal Marcel Hacker. Na tradiční drtivý finiš českého skifaře ale sedmatřicetiletý Němec odpovědět nedokázal a v cíli za úřadujícím mistrem světa zaostal o více než sekundu.

Jednatřicetiletý Synek v Bělehradě startoval na prvních závodech v sezoně a všechny své jízdy vyhrál.

Knapková na rozdíl od jejího reprezentačního kolegy absolvovala už úvodní podnik Světového poháru v Austrálii. Stejně jako Synek ale na mistrovství Evropy ovládla všechny jízdy.

Ve finále zlatá olympijská medailistka z Londýna předvedla pomalejší začátek, tempo však postupně stupňovala a před posledním mezičasem byla už v čele skifařek. V posledních metrech pak česká reprezentantka musela ještě odrazit nápor dotírající irsko-nizozemské dvojice Chantal Achterbergová, Sanita Puspureová.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme