Staszko na titul neoficiálního mistra světa v pokeru nedosáhl. Z Vegas si odváží 98 miliónů korun

Rodák z Třince Martin Staszko skončil ve finále Světové série v pokeru druhý s 98 miliony korun. V souboji o titul neoficiálního mistra světa v pokeru podlehl v dramatickém souboji německému soupeři Piu Heinzovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Staszko z Česka při finále Světové série v pokeru

Martin Staszko z Česka při finále Světové série v pokeru | Zdroj: ČTK

„Pro celou Českou republiku je to obrovský úspěch a já jsem strašně šťastný, že jsem tu skončil druhý. Obrovská gratulace patří i soupeři, byl to skvělý souboj,“ řekl po skončení turnaje Martin Staszko.

Staszko se do užšího finále probojoval přes Američana Bena Lamba - nejúspěšnějšího hráče letošní Světové série. Stazsko byl mezi třemi nejlepšími s nejmenším počtem žetonů a vyřazení Lamba jeho hromádku chipů zdvojnásobilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bezprostřední reakce Martina Staszka po skončení WSOP

V souboji jeden na jednoho proti Heinzovi byl většinu času lepší, nakonec se ale více štěstí přiklonilo na stranu teprve dvaadvacetiletého Němce, který si z Las Vegas odvezl v přepočtu 156 miliónů korun.

Do hlavní soutěže Světové série, která začala 7. července, letos zasáhlo 6865 hráčů ze 105 zemí včetně devíti Čechů. Vstupní vklad do turnaje činil 10.000 dolarů (asi 180.000 korun). Celková dotace činila 64,5 milionu dolarů.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme