Tomáš Enge převzal pojedenácté Zlatý volant

Rekordmanem ankety Zlatý volant se stal Tomáš Enge. Ten totiž v kategorii závodů na okruzích převzal už svůj 11. Zlatý volant. Čerstvého držitele rekordního ocenění zpovídal Vojtěch Bidrman.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Host Radiožurnálu Tomáš Enge

Host Radiožurnálu Tomáš Enge | Foto: Petra Čechová

Tak trochu to vypadá, že máte nakročeno jako Karel Gott, který má doma už 35. slavíků, vy zatím 11. Zlatých volantů. Co pro vás toto ocenění znamená?
"Závodit se do takového věku jako zpívat nedá, ale i jedenáctého ocenění si velice vážím. K těmto cenám mě pomohl hlavně otec, který mě přivedl k automobilovému sport. Stejně tak Petr Dufek a Tonda Charouz, prostě lidé, kteří stáli za vůbec prvními krůčky, a kteří mi dopomohli tam, kde teď jsem."

Loni jste dokázal vyhrát dvakrát závod mistrovství světa, ve vašem případě v šampionátu GT vozů. Byl jste tak třetím českým jezdcem v historii, který zaznamenal vítězství na světové úrovni. Kam tenhle úspěch řadíte? Vždyť už za sebou máte i tři starty ve formuli 1.
"Myslím si, že start ve formuli 1 byla skvělá příležitost, to bylo neuvěřitelný. Byl jsem první Čech a hrozně jsem si to užil, ale stejně rychle to odešlo. Závody byly během tří víkendů pryč a pak už jsem se bohužel do formule 1 neposadil. Ale myslím si, že vyhrát závod mistrovství světa je velká událost. Je mi líto, že nám uniklo vítězství v Brně, kde jsme v květnu dojeli na druhém místě. Přesto celá sezona mistrovství světa vozů GTS pro mě byla skvělá. Skončili jsme těsně pod stupni vítězů, i když jsme měli šanci vyhrát."

Jaká bude letošní sezóna Tomáše Engeho?
"Chystáme se na šampionát opět s vozem Aston Martin DBS 9, ale tentokrát už pojedeme na titul mistra světa. A kdyby se nám to povedlo, tak si myslím, že by to bylo fenomenální."

Petr Jansa, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme