Tomáš Satoranský se upsal Barceloně a upřednostnil reprezentaci před NBA

České basketbalisty čekají další dva přípravné zápasy před srpnovým startem kvalifikace o účast na mistrovství Evropy. Zasáhne do nich už také Tomáš Satoranský, který dal letos reprezentaci částečně přednost i před svým snem zahrát si v zámořské NBA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský s trofejí pro nejlepšího basketbalistu

Tomáš Satoranský s trofejí pro nejlepšího basketbalistu | Zdroj: ČTK

„Pořád mám ještě čas a šanci se tam dostat. Priority jsou ale jasné, udělat další krok ke splnění snu hrát NBA,“ říkal před rokem ještě jako hráč Sevilly Tomáš Satoranský.

Dva metry vysoký odchovanec pražského USK je sice už od roku 2012 draftován Washingtonem Wizzards, na svůj první zápas v NBA ale stále čeká. A nyní už je jasné, že se to nezmění ani letos.

Přehrát

00:00 / 00:00

Satoranský a Veselý jsou nejsilnější články týmu, říká izraelský trenér české reprezentace Ronen Ginzburg

„Já samozřejmě preferuji, aby bylo v přípravě od začátku co nejvíce hráčů. To se týká i našich nejsilnějších článků týmu. Nejen Satoranského, ale i Honzy Veselého,“ nechal se slyšet na prahu své první důležité kvalifikace v roli hlavního kouče Ronen Ginzburg.

„Samozřejmě to nejde vždy skloubit s klubovými povinnostmi, ale čím dřív tu budou, tím lépe,“ dodal Ginzburg.

Na podobná slova Satoranský vždy slyšel, a pokud mohl, reprezentoval na všech důležitých akcích.

Loni byl v hodnocení užitečnosti šestým nejlepším mužem španělské ligy a léto strávil nad jednáním ohledně své budoucnosti.

Opět ho lákalo jít už konečně zkusit štěstí do NBA, podmínkou ale mimo jiné bylo, že se musí v zámoří zúčastnit tradičního letního kempu, což by zhatilo Satoranského reprezentační misi.

Kvalifikaci ME 2015 začnou čeští basketbalisté v Gruzii

Nakonec se tak muž s přezdívkou Saty upsal čerstvě španělské Barceloně, ve které bude dál rozvíjet svůj nesporný rozehrávačský talent. Navíc tak dal českému trenérovi jasně najevo, že reprezentace stále patří mezi jeho priority.

„V kvalifikaci se budeme opírat o zkušenosti veteránů, jakými jsou Jirka Welsch nebo Luboš Bartoň. Jde hlavně o jejich nejen sportovní, ale i morální kvality. Z tohoto důvodu nesmíme samozřejmě zapomínat ani na Tomáše,“ připomíná izraelský kouč českého výběru význam stále teprve 22letého hráče.

Satoranský navlékne reprezentační dres poprvé od loňského evropského šampionátu ve Slovinsku právě dnes večer v přípravném duelu proti Polsku. Kvalifikace mistrovství Evropy 2015 pak pro něj i jeho spoluhráče začíná 10. srpna v Gruzii.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme