Tony Martin se stává časovkářským suverénem i utěšovatelem

Vyhrál šest časovek v této sezóně včetně té poslední na mistrovství světa. Německý cyklista Tony Martin dorostl z vyzyvatele v majitele titulu mistra světa a s ním související zlaté medaile a duhového dresu. Předvedl výkon, kterým soupeře naprosto přejel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tony Martin má podobných fotografií z cíle už docela dost

Tony Martin má podobných fotografií z cíle už docela dost | Zdroj: ČTK

Neměl konkurenci. Tedy ne, že by se soupeři na start na mistrovství světa vykašlali, oni také dřeli, ale ne a ne se Tonymu Martinovi svými časy přiblížit. Druhého v pořadí a dalšího skvělého časovkáře, bývalého dráhaře Bradleyho Wigginse, porazil o minutu a necelých 16 sekund.

,,Abych byl upřímný, docela jsem tomu věřil nějaké tři, čtyři kilometry před cílem. Slyšel jsem, že mám náskok asi 50 sekund. Pořád jsem nebyl unavený a mohl zabrat. Takže tam jsem uvěřil, že se stávám mistrem světa,“ měl Tony Martin jasno předem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tony Martin se stává časovkářským suverénem i utěšovatelem

Vyšlo mu všechno, co mělo, byl to prostě jeho závod. Ale dost se o to svou formou zasloužil. Až tak, že další cyklista Lars Boom na twitteru zapochyboval, jestli je Martin skutečně BioRacer, jak má podle výrobce napsáno na dresu.

,,Myslím, že jsem našel dokonalý způsob, jak se připravit na časovku na mistrovství světa. Je to Vuelta. Jel jsem ji jako přípravu a ne poprvé. A docela to vyšlo. Měl jsem tu opravdu dobré nohy, což mi dodalo sebedůvěru. A myslím, že to tak budu dělat i v dalších letech,“ tvrdí Martin.

Tony Martin předvedl v podstatě to, co dříve dělával Fabian Cancellara. Měl snad tolik energie, kolik vyprodukují elektrárny v okolí jeho rodné Chotěbuzi. A neváhal ji proti soupeřům použít. A jak mu bylo, když jeho velký soupeř skončil až třetí a on mu po dlouhé vládě sebral žezlo?

Třetí je taky úspěch

,,Mockrát jsem řekl, že to není jenom souboj mezi mnou a Fabianem. Je tady spousta dalších dobrých kluků jako Bradlye Wiggins, David Millar.,“ bránil se Martin.

,,Loni to také nebylo jen mezi námi. Teď jsem šťastný, že mám ten dres. A je mi trochu líto Fabiana. Byl dost pod tlakem. Myslím si, že třetí místo je pořád opravdu dobré.“

V tu chvíli ho vedle sedící Cancellara poplácal po rameni a další odpovědí byl Martinovi upřímný smích přítomných.

,,No né, fakt. Vím to já jsem byl třetí poslední tři roky, tak to znám. Měl by za to být rád, jako já za vítězství. Za rok o to zase budeme bojovat a třeba se to otočí,“ říká mistr světa v časovce, Němec Tony Martin.

Tomáš Kohout, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme