Uvažoval jsem, že zaútočím, ale dostal jsem rozum, říkal po 11. etapě TdF Leopold König

Francouzský cyklista Tony Gallopin si v 11. etapě připsal své premiérové vítězství na Tour de France. V čelní skupině, která ho dostihla až na cílové pásce ve městě Oyonnax nechyběl ani Ital Nibali, který s přehledem uhájil žlutý trikot lídra. Mezi elitou dojel i český jezdec Leopold König. Ten se v průběžném pořadí posunul o jednu příčku na 20. místo a v cíli hodnotil středeční etapu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve skupině za vítězným Gallopinem byl i Čech Leopold König

Ve skupině za vítězným Gallopinem byl i Čech Leopold König | Zdroj: Reuters

„V závěru jsem se cítil výborně, ale prvních padesát kilometrů jsem strašně trpěl, byl jsem nerozjetý. Ale věděl jsem, že když je to špatné od začátku, tak to v závěru může být lepší,“ věřil prozatím nejlepší český cyklista na Tour de France.

„Pak jsem se cítil tak dobře, že jsem chvílemi uvažoval, že bych zkusil zaútočit, ale pak jsem dostal rozum a vzpomněl jsem si, že je posledních 10 kilometrů z kopce, vážím 60 kilo, takže bych asi moc šancí neměl. Jen bych plýtval silami, takže jsem se snažil dojet hlavně bezpečně a šetřit síly, co to šlo,“pokračuje Leopold König.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Leopoldem Königem mluvil v cíli 11. etapy Tou de France reportér Tomáš Kohout

Navíc ve sjezdu před cílem jel před českým cyklistou průběžně 2. muž Richie Porte a nechal před sebou menší rozestup. „Oni pak tu díru stahovali, takže jsem ani nebyl vepředu a držel jsem se zhruba na desáté pozici. Takže jsem chtěl spíš pošetřit síly, protože jsem věděl, že ten závěr bude rychlý a nakonec byl hodně rychlý.“

Začátek 11. etapy byl po dni volna podle Leopolda Königa hodně špatný, ale čekal to. „O to lépe se mi ale pojede v kopcích,“ těší se na alpské a pyrenejské etapy český cyklista.

Ani poslední etapa před vjezdem do Alp nebude podle Königa lehká

Další etapa s cílem v St. Etienne by měla být spíš spurterská. „Řekl bych, že to bude to dost těžké, protože bude znovu dost teplo a dneska jsme viděli, když to jezdci týmu Garmin rozjeli na prvním kopci a hned polovina balíku odpadla. Myslím, že to nebude vyloženě spurterská etapa. Nedojede až tak zredukovaný balík jako dneska, ale přece jen to bude podobné dnešku," myslí si König a dodává.

"To teplo hodně lidí odnese. Než se ta těla na změnu počasí aklimatizují, trvá to. A dost lidí na to trpí. Já samozřejmě občas také, ale spíš mi vadí zima. Myslím, že zítra bude další ‚klidný‘ den na Tour a pak už se vrhneme do těch velkých kopců."

Tomáš Kohout, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme