Ve finále skifu na ME nechybí čeští favorité - Synek s Knapkovou

Čeští skifaři potvrzují na mistrovství Evropy své dominantní postavení. Ondřej Synek i Mirka Knapková totiž v Bělehradu vyhráli své semifinálové jízdy a v neděli se tak pokusí o obhajobu svých loňských titulů ze španělské Sevilly. Na slepém rameni řeky Sávy se během soboty zlepšily povětrnostní podmínky a to je pro favorizované veslaře dobrá zpráva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velká česká soupeřeka Karstenové - Mirka Knapková při tréninku na londýnském kanálu

Velká česká soupeřeka Karstenové - Mirka Knapková při tréninku na londýnském kanálu | Zdroj: ČTK

„Dneska už se vítr trošičku uklidnil. Akorát mi tam projel nějaký motorák, tak jsem chytla vlny, ale můj čas to moc neovlivnilo, protože jsem zvyklá v Praze trénovat mezi parníky. Závod byl jinak celkem vyrovnaný, ale ještě jsem neviděla ani výsledky té druhé jízdy, takž nemůžu porovnávat. Uvidíme zítra,“ říkala po dojezdu Mirka Knapková.

Při celkovém srovnání semifinálových časů byla česká olympijská vítězka nejrychlejší. Sice jen o nepatrných 31 setin sekundy, ale rozhodně to na psychice přidá víc, než kdyby jí některá ze soupeřek "nadělila" několik vteřin.

Ještě v polovině závodu, byla ale před Mirkou Knapkovou Rakušanka Lobnigová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skifaři Ondřej Synek a Mirka Knapková postoupili do finále ME ve veslování

„Já jsem doufala, že jí ve druhé půlce závodu cuknu, ale na poslední dvěstěpadesátce se do boje o postup zařadily další dvě závodnice, takže jsem ani nevěděla, kdo nakonec postoupil,“ mluvila o velkém boji Mirka Knapková, která ale všechno sledovala z relativně pohodlné první pozice.

Velkého soupeře měl ve své jízdě také Ondřej Synek. Ten jel totiž v semifinále proti bronzovému skifaři z posledního světového šampionátu.

„Marcel Hacker vystartoval hodně rychle, tak jsem se ho držel, aby mi moc neujel. Po 500 metrech už jsem byl o půl lodi před ním, takže už to bylo dobré. Je to asi můj největší soupeř tady, takže jsem byl rád, že jsem proti němu dneska jel. A myslím si, že na něj mám,“ těšilo aktuálního mistra světa - Ondřeje Synka.

Synek se rozjel a spravil si náladu

Český skifař si v pátek také trochu stěžoval na boční vítr, kdy se na trati podle svých slov "jen plácal", ale v semifinále už to prý bylo jiné."

„Dneska to bylo lepší, sice trochu foukalo, ale nebyly tak velké vlny. Hlavně jsem se po konečně trochu rozjel, protože včera to byl první závod po dlouhé době. A to je vždycky nejhorší, nějaké to očekávání, někdy se to nepovede a ták. Pak v hlavě běhají myšlenky… Ale spravil jsem si náladu, dneska už to bylo dobrý,“ dodává Ondřej Synek

On stejně jako Mirka Knapková nastoupí do nedělního finále skifu jako jeden z hlavních favoritů.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme