Ve finiši 1. etapy Tour de France byl nejrychlejší Němec Marcel Kittel

Německý cyklista Marcel Kittel se po 1. etapě Tour de France oblékl do žlutého trikotu. V hromadném spurtu za sebou nechal druhého Slováka Sagana a třetího Litevce Navardauskase.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marcel Kittel se raduje z vítězství v 1. etapě Tour de France

Marcel Kittel se raduje z vítězství v 1. etapě Tour de France | Zdroj: ČTK

Závěr etapy byl velice smolný pro domácího favorita Marka Cavendishe, který po kolizi s Australanem Simonem Gerransem upadl a poranil si levé rameno. Zatím není jasném, jestli bude v závodě pokračovat.

Do závodu nastoupili i oba čeští cyklisté a oba dojeli v hlavním poli. König byl klasifikovaný na 26. místě, Bárta protnul cílovou pásku ve stejném čase jako devětačtyřicátý.

Nejaktivněji si ale počínal v úvodní etapě dvaačtyřicetiletý Němec Jens Voigt, který se na start Tour de France postavil po sedmnácté a díky dlouhému úniku si vybojoval trikot nejlepšího vrchaře.

Tour de France začala v anglickém Leedsu a i další dvě etapy se pojedou na území Anglie. Ta třetí bude mít cíl v Londýně. Pak se závod přesune do Francie.

Cyklistický závod Tour de France - 1. etapa: Leeds - Harrogate (190,5 km):
1. Kittel (Něm./Giant) 4:44:07, 2. Sagan (SR/Cannondale), 3. Navardauskas (Lit./Garmin), 4. Coquard (Fr./Europcar), 5. Rogers (Austr./Tinkoff-Saxo), 6. Froome (Brit./Team Sky), 7. Kristoff (Nor./Kaťuša), 8. Vanmarcke (Belg./Belkin), 9. Rojas (Šp./Movistar), 10. Albasini (Švýc./Orica), ...26. König, 49. Bárta (oba ČR/NetApp-Endura) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:1. Kittel 4:44:07, 2. Sagan, 3. Navardauskas, 4. Coquard, 5. Rogers, 6. Froome, 7. Kristoff, 8. Vanmarcke, 9. Rojas, 10. Albasini, ...26. König, 48. Bárta všichni stejný čas.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme