Ve Velké ceně Španělska F1 může rozhodnout už start. Výhodu má Hamilton

Lewis Hamilton vyhrál už čtvrtou z pěti kvalifikací na závody formule 1 a potvrdil tak svou sílu v jízdě na nejrychlejší kole. I v závodě na něj ale bude dotírat jeho kolega z týmu Mercedes – Nico Rosberg.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Monoposty týmu Mercedes zatím vládnou letošnímu seriálu formule 1

Monoposty týmu Mercedes zatím vládnou letošnímu seriálu formule 1 | Zdroj: Reuters

„Lewis Hamilton je v závodním režimu o něco lepší v časech na kolo i ve stálosti časů, takže pokud se Hamiltonovi podaří udržet na prvním místě, myslím si, že by měl Rosbergovi ujíždět,“ tipuje expert na formuli 1 Tomáš Richter, že ani týmový kolega Nico Rosberg by neměl dnes stát v cestě Hamiltona za premiérovým vítězstvím v Katalánsku.

Britský pilot Mercedesu bude mít o motivaci postaráno. V případě vítěztsví by se totiž dostal porpvé v sezóně do čela celkového vedení právě před Rosberga. Zda se to povede, bude zřejmě jasno už brzy po startu, ten je na katalánské trati totiž hodně specifický:

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Richterem mluvil o dnešním závodě formule 1 Michal Jurman

„780 metrů mezi startovním roštem a nájezdem do první zatáčky je nejdelší takový úsek v celém kalendáři. Může se tam hodně stát,“ tuší Richter. Loni totiž také oba piloti Mercedesu opanovali kvalifikaci a na stupně vítězů se pak nepostavil ani jeden z nich.

O závodě u Barcelony se mluví jako o malé ruské ruletě a už sedm let nedokázal nikdo z pilotů obhájit své předchozí vítězství. Od dvou hodin odpoledne se o obhajobu bude snažit Fernando Alonso, odstartuje ale až jako sedmý.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme