Volejbalisté Českých Budějovic začali s přípravou, čeká je obhajoba titulu

Dovolené končí, začíná práce. A to někdy pořádně tvrdá. V takovém duchu mohou uvažovat volejbalisté mistrovského Jihostroje České Budějovice, kteří se v prvních srpnových dnech znovu vrhli do tréninku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve finále Uniqua extraligy dominují volejbalisté Českých Budějovic, Liberec se ale nechce vzdát

Ve finále Uniqua extraligy dominují volejbalisté Českých Budějovic, Liberec se ale nechce vzdát | Foto: cvf. cz

V následující sezoně obhajují ligový titul, v Lize mistrů budou bojovat o postup ze skupiny. A tak není divu, že trenér Jan Svoboda se na volejbalové starosti docela těšil.

„Chuť je vždycky, protože máme povinnou červencovou dovolenou. To je jediných třicet dní v roce, kdy máme volno. Stejnou chuť jsem zaznamenal i hráčů. Přistupují k tréninku velice dobře, i když je to v srpnu dost fyzicky náročné,“ pochvaloval si Svoboda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hráči přistupují k tréninku velice dobře, i když je to v srpnu dost fyzicky náročné,“ pochvaloval si trenér volejbalistů Českých Budějovic Svoboda.

Hodně času prožijí Jihočeši v posilovně. Na volejbalové míče mohou ještě na dost dlouho zapomenout. Přesto jejich trenér už teď přemýšlí nad příštím ročníkem extraligy.

„Chceme bojovat na špici. Liberec zbrojí dál, protože by po loňském neúspěchu chtěl získat titul. To bude favorit na nejvyšší příčky. Ambice budou mít i Karlovy Vary, stejně tak Ostrava,“ vypočítal kandidáty na medailová umístění trenér Českých Budějovic.

A ještě jeden klub by mohli odborníci považovat za ambiciózní.

„Zlín hrál vynikající volejbal a patřil vloni do finále extraligy. To bude také adept na medaili.“

A jen pro úplnost. Uniqa extraliga odstartuje až 16. Října. V Lize mistrů se Jihostroj o postup ze skupiny střetne s Antverpami, Innsbruckem a Belchatowem.

Kamil Jáša, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme