Volejbalistky Prostějova postoupily do play-off Ligy mistryň

Volejbalistky Modřanské Prostějov se stejně jako v loňské sezoně probojovaly do play-off Ligy mistryň. Postup si zajistily na palubovce favorizovaného Cannes, které porazily 3:2 na sety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězné družstvo volejbalistek z Prostějova

Vítězné družstvo volejbalistek z Prostějova | Foto: Pavel Kvapilík

Český tým postoupil ze třetí pozice, když měl lepší bilanci než třetí kluby v ostatních skupinách. Utkání v Cannes slavnostně zahájil český fotbalista Jan Koller, ale jeho krajankám to v úvodu štěstí nepřineslo. První sada měla jednoznačný průběh a na jejím konci se radovaly domácí volejbalistky.

Ani úvod druhé sady nepatřil Prostějovu, ale za nepříznivého stavu 1:5 zlepšil český tým podání a podařilo se mu otočit skóre a získat i celý set. Ve vyrovnaném třetím setu byly v koncovce úspěšnější opět české volejbalistky.

Čtvrtá sada byla jednoznačnou záležitostí francouzského týmu, v tie breaku se zase vrátily do hry Češky. Až do stavu 12:12 se oba týmy přetahovaly o každý míč, ale v závěru měl lepší nervy Prostějov. Vítězství znamenalo třetí místo ve skupině a postup do play-off.

Skupina D:
RC Cannes - Modřanská Prostějov 2:3 (13, -22, -21, 17, -13)
Rozhodčí: Pont (And.), Bernaola (Šp.). Čas: 108 min. Diváci: 2500.

Tabulka:
1. Cannes 6 3-1-1-1 15:9 12
2. Cortese 5 3-0-1-1 11:8 10
3. Prostějov 6 2-1-1-2 12:11 9
4. Lodž 5 0-1-0-4 4:14 2

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme