Volejbalistky si ve světové Grand Prix proti Alžírsku dobře zatrénovaly

Hodně netradiční zápas mají za sebou české volejbalové reprezentantky. V Brně si přesně za hodinu poradily ve světové Grand Prix s Alžírskem. Takový zápas si ani ty nejzkušenější hráčky nepamatují.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitánka Helena Havelková (16) a Nikol Šajdová v utkání s Alžírskem

Kapitánka Helena Havelková (16) a Nikol Šajdová v utkání s Alžírskem | Zdroj: ČTK

25:8 a 25:7! Hlavně výsledky prvního a druhého setu byly jasným důkazem naprosté dominance výběru italského kouče Carla Parisiho.

Byl to opravdu tréninkový zápas, Alžířanky vůbec neodporovaly. České volejbalistky si tak troufly i na herní situace a kombinace, které by si asi jindy nedovolily.

„Nečekaly jsme, že to bude první dva sety až takhle jednoduché. Myslely jsme, že to bude daleko těžší, protože proti takovému soupeři je těžké udržet koncentraci. Hraje se hůř než proti lepším,“ říkala s devatenácti body nejvíce bodující hráčka utkání Aneta Havlíčková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Už dlouho se tohle nepovedlo. V žádné lize a ani s národním týmem jsem asi nezažila tak jednoznačný zápas, divila se po utkání Helena Havelková

„Jsem ráda, že jsme první sety takhle zvládly. Ve třetím už jsme trošku polevily, což bylo vidět, ale zvítězily jsme a to je důležité,“ dodala Havlíčková.

Jedna ze dvou nejzkušenějších volejbalistka také přiznala, že takový zápas ve své kariéře nezažila. A ta druhá, smečařka a kapitánka Helena Havelková to měla stejně.

„Už dlouho se tohle nepovedlo. V žádné lize a ani s národním týmem jsem asi nezažila tak jednoznačný zápas.“

V dalším duelu se dnes od 16 hodin české volejbalistky utkají s Mexikem a průběh zápasu by mohl být stejný, protože Mexiko také nepatří k týmům, které by měly dělat domácím hráčkám problémy.

„Neznáme je a nevíme, co od nich očekávat. S Kazaškami už jsme hrály, takže víme, že to bude vypjaté utkání. Rozhodne každá menší chybička,“ narážela univerzálka Havlíčková i na nedělní utkáni proti nejsilnějšímu soupeři Kazachstánu.

Nicméně účast na závěrečném final four třetí skupiny světové Grand Prix, by měl mít český tým jistou.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme