Vraštil s Kopáčem jsou na veslařském MS ve finále

Čeští veslaři vybojovali na mistrovství světa v Amsterdamu první postup do finále. Ze čtyř českých posádek se to dnes ovšem povedlo pouze jediné – dvojce bez kormidelníka lehkých vah ve složení Miroslav Vraštil a Jiří Kopáč.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Kopáč (vlevo) a Miroslav Vraštil postoupili na MS do semifinále

Jiří Kopáč (vlevo) a Miroslav Vraštil postoupili na MS do semifinále | Zdroj: ČTK

Úřadující vítězově Světového poháru projeli cílem v semifinále na posledním postupovém třetím místě. Přestože se v polovině závodu objevili na čele, v dramatickém dojezdu udrželi svou pozici o jednu desetinu sekundy před Číňany.

Čeští reprezentanti se svým semifinálovým výkonem byli nespokojení. A jak říká Jiří Kopáč, po těsném finiši ani nevěděli, jestli postoupili.

„Převládal špatný pocit a spíš jsme si říkali, že tam asi nejsme. Z letošního mistrovství Evropy víme, že nám to tam takhle uteklo. A mně se hned promítnul ten finiš, kde nám to těsně uniklo.“

Dvojskify lehkých vah bratrů Vetešníků a Daniely Nacházelová s Ricky Nencini semifinále nezvládly a po posledním šestém místě pojedou jen finále B. Stejně jako dvojka bez kormidelnice Kateřina Kopecká, Martina Stillerová.

Finálové ambice budou chtít v pátek potvrdit elitní čeští skifaři. Ondřej Synek startuje v 15:15, Mirka Knapková v 15:35. Vraštila s Kopáčem čeká boj o medaile ze šampionátu v Amsterdamu od 16:30.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme