Vyhrajeme hlídky a nálada bude lepší, plánují kajakáři

Nadvláda českých kajakářů ve vodním slalomu skončila. Na loňském mistrovství světa i letošním mistrovství Evropy získali zlato i stříbro, teď na světovém šampionátu v americkém Deep Creek ale všichni tři vypadli už v semifinále. Chtějí ale uspět v závodě hlídek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec se do finále kajakářů nedostal kvůli chybám. Náladu si chce zlepšit v závodě hlídek

Jiří Prskavec se do finále kajakářů nedostal kvůli chybám. Náladu si chce zlepšit v závodě hlídek | Foto: Tomáš Dvořák

„Pro diváky v Česku, kteří v nás věřili, to musí být hrozné. Přijde mi, že jsme je zklamali,“ hořce se usmíval Vít Přindiš, který byl z české supersilné trojice finálové desítce nejblíž. Sice obsadil až 35. místo ale o postup ho připravila jen sporná penalizace za údajné neprojetí deváté branky.

„Z mého pohledu nebyla. I šéftrenér si myslí, že nebyla. Nechtějí to změnit, protože na videu to prý není prokazatelné. Už je to asi 3. závod, ve kterém mi dali padesátku. Myslím, že na finále by to stačilo. Jsem hrozně zklamaný,“ svěřuje se kajakář, který by byl bez penalizace pátý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští kajakáři v individuálním závodě amerického MS neuspěli, lepšího výsledku chtějí dosáhnout v hlídkách

Také Jiří Prskavec by bez trestných sekund ve finále nechyběl, nadával ale jen sám sobě. „Nahoře jsem jel krásně a chtěl jsem to pojistit. Bohužel jsem se málem převrátil v jedné protivodě a dal jsem tam šťouch,“ litoval jednadvacetiletý rodák z Mělníka.

„Na další brance jsem jel jinou lajnu, než jsem chtěl. Asi by to stačilo, ale pak přišla protivoda, kde mi do toho fouklo. Dolů jsem sice jeho hodně rychle, ale se třemi chybami člověk nemůže myslet na finále,“ uvědomuje si Prskavec.

Pro Prskavce, Přindiše i Hradilka to byl poslední individuální závod sezóny. Pro Vavřince Hradilka byla velmi podivná. Vinou vyhřezlé ploténky krční páteře za sebou letos nemá takové úspěchy, na jaké byl zvyklý.

Hradilek titul na MS neobhájí. Všichni čeští kajakáři vypadli v semifinále

Číst článek

„Moc závodů jsem neodjel a ty, co jsem odjel, nebyly dobré, vyjma jediného v Tróji, který se mi povedl. Můžu být rád, že se hýbu a příští rok budu muset tvrdě makat, abych mohl obhajovat výsledky z minulých let,“ přemýšlí olympijský medailista z Londýna.

Úplným koncem sezóny semifinálové fiasko pro český kajakářský tým není. Dnes pozdě večer ho čeká aspoň boj o medaile v hlídkách. „Budeme se na to s klukama snažit zapomenout a sjet hlídku co nejlíp,“ plánuje Vít Přindiš.

Dosluhující mistr světa myslí ještě výš: „Vyhrajem hlídky a nálada bude lepší,“ věří Vavřinec Hradilek.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme